Ultima actualizare: 15.11.2023
Locale

FOTO. Scandal între poliţişti la Cluj! Poliţia locală dă în judecată Şcoala de poliţie. Motivele: banii şi competenţa

Scandal între poliţişti la Cluj! Poliţia locală dă în judecată Şcoala de poliţie. Motivele: banii şi competenţa.

Un conflict inedit a luat naştere la Cluj, între Poliţia locală şi poliţiştii din Ministerul de Interne. Scandalul a izbucnit la Cluj, dar este pe cale să se generalizeze în toată ţara.

 

Războiul panseluţelor

Sindicatul Poliţiştilor Locali din Cluj-Napoca ameninţă cu judecata un comisar de poliţie de la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”. Motivul principal se referă la faptul că Marius Bărbulescu, comisar de poliţie la şcoala clujeană, a afirmat că nu poţi să-i spui poliţist unui paznic de panseluţe, cu referire la poliţiştii locali.

Într-o adresă de zilele trecute, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Locali Cluj-Napoca, Gheorghe Turc, cere conducerii Şcolii de Poliţie din Cluj date despre comisarul Marius Bărbulescu. Ceea ce cere se poate vedea în documentul ataşat.

Autorul, cu mai multe “universităţi absolvite”, “fiind angajat al instituţiei pe care domnule director cu onoare o conduceţi”, solicită Şcolii de Agenţi Poliţie din Cluj să răspundă la mai multe întrebări. Toate, despre Marius Bărbulescu. Dacă “este realmente angajat al şcolii dumneavoastră şi de câtă vreme activează”. Sau ce funcţie ocupă. Sau dacă cunoaşte curricula şcolii şi rolul acesteia în formarea poliţiştilor, “Declaraţia de la Bologna” şi “Procesul Lisabona”. Şi de câtă vreme şi în ce condiţii “acest personaj” a devenit angajat. Sau “dacă vă onorează prezenţa lui în instituţie”.

Scrisoarea se încheie cu afirmaţia că “ne rezervăm dreptul de a promova acţiune în instanţă”. Asta, pentru “a nu permite nimănui să aducă ofensă Poliţiei Române”.

 

Scandal iscat de la salarii. 9.000 de lei ia un poliţist local

Conflictul panseluţelor a izbucnit între poliţiştii locali şi poliţiştii poliţişti după ce, zilele trecute, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit despre diferenţele dintre Poliţia Locală şi cea naţională, aflată în subordinea M.A.I. Vela spunea că este nevoie de o diferenţiere clară, de la uniforme şi maşini până la situaţia salariilor. Tot el spunea că un angajat de la Poliţia Locală care păzeşte parcurile din Timişoara câştigă 8-9000 de lei pe lună, iar un poliţist din cadrul M.A.I câştigă jumătate.

“Am fost sesizaţi că s-au făcut abuzuri. Se fac cercetări de către Inspectoratele Judeţene, fie că au fost amendaţi de poliţie sau de Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, unde au fost abuzuri, la Poliţiile Locale. Am sesizat primăriile de care aparţin poliţiile respective. Să dau un exemplu: Timişoara – Poliţia Locală a amendat un fotoreporter de la AGERPRES sau la Oţelul Roşu, o vânzătoare care era la serviciu, dar a fost imputat în procesul verbal faptul că nu avea adeverinţă de la serviciu. În tot cazul, la fiecare abuz sesizat am luat atitudine”, a mai spus ministrul de Interne.

 

Poliţistul local, paznic de cimitire și panseluțe

În acest context, Marius Bărbulescu, comisar de poliţie la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Cluj şi preşedinte al Sindicatului Polițistilor “Mihai Viteazul”, a făcut o referire la păzitorii de panseluţe, dar şi la ministrul de Interne.

“Nu doar noi, polițiștii români, ci și întreaga societate românească “urlăm din toți rărunchii”, de ani de zile, că nu este normal ceea ce se întâmplă! Nu poți să-i spui, așa, peste noapte, unui paznic de cimitire și panseluțe, care n-are nicio treabă cu munca de poliție că a devenit… POLITIST! Și nu orice polițist, ci unu’ pur-sânge, BRAV, care face cât 2 polițiști români din M.A.I…cel puțin din punct de vedere al salariului încasat! Bine c-ați realizat și dumneavoastră, domnule ministrul VELA! E un mare pas înainte și gândim că nu este încă totul pierdut”, a spus Marius Bărbulescu.

 

Poliţiştii clujeni, în grevă japoneză

Ca replică, Poliţia locală din Cluj-Napoca a intrat, zilele trecute, în grevă japoneză, cu banderole albe pe braţ. Ei au fost foarte nemulţumiţi de declaraţiile ministrului de Interne, Marcel Vela, legat de salariile lor, dar şi de faptul că Marius Bărbulescu i-a făcut panseluţe.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Scandal între poliţişti la Cluj! Poliţia locală dă în judecată Şcoala de poliţie. Motivele: banii şi competenţa:

 

 

vezi şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. A murit cea mai vârstnică gherleancă. Avea 108 ani şi nu a fost căsătorită. Şi bunicii săi au depăşit suta

A murit cea mai vârstnică gherleancă. Maria Morariu avea 108 ani şi nu a fost căsătorită. Şi bunicii săi au...

Închide