Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Raed Arafat: ,,Nu avem de gând să ajungem la o închidere totală”

Raed Arafat a anunțat că nu vom intra într-un lockdown total ca și la începutul pandemiei. Șeful DSU a explicat care vor fi măsurile luate pentru a ține în frâu al trei val.

Șeful DSU a explicat la Antena 3 ce măsuri vor fi adoptate pentru a ține în frâu al treilea val al pandemiei de coronavirus.

”Noi aplicăm regulie prevăzute, inclusiv în documentele aprobate de Comitetul Național sau prin hotărârea Guvernului. De la 3 la mie se aplică regulile care sunt de restricție mai mare la nivel de contacte, adică: restaurante, cinematografe, food-courturi la mall-uri. Astea toate se închid. În acelaşi timp, terasele care rămân deschise şi atenţionăm aici, că terasele înseamnă că nu acoperiş doi pereţi. Deci în secunda în care ai un acoperiş şi doi pereţi asta nu mai este terasă. Acest lucru trebuie să fie înţeles de către toţi cei care operează la restaurante sau terase. Bineînţeles, acolo unde este necesar se iau şi măsuri suplimentare de carantinare zonală, unde putem aplica măsuri în plus şi de limitare a circulaţiei şi a contactului”, a declarat Raed Arafat.

Prezentatoarea de la Antena 3 i-a spus domnului Raed Arafat că mulți români sunt afectați de hotărârile luate de guvern. Arafat a spus că România a luat hotărâri mai echilibrate decât alte țări.

,,Dacă comparaţi restricţiile din România cu restricţiile din alte ţări, România a rămas într-un mod mult mai echilibrat şi balansat. Noi nu am ajuns la niciun moment să avem închidere totală. Uitaţi-vă ce se întâmplă în alte ţări. Au fost închideri totale de patru săptămâni. În Franţa, ora de intrare în casă şi de interdecţie a circulaţiei a fost ora 18, nu a fost ora 23:00 cum este în România.

Magazinele în România au rămas deschise. Totul este într-o balanţă. Clar că acest lucru a permis şi creşterile încet a cazurilor din nou. Nu s-a mers către o închidere totală şi nici nu avem de gând să ajungem la o închidere totală, dar măsuri de restricţie temporare care să limiteze creşterea şi să facă să se ajungă la un plafon şi să coboare din nou numărul cazurilor zilnice, asta este foarte important”, a anunțat Raed Arafat Antena 3.

Luați în calcul măsuri mai blând pentru cei care s-au vaccinat sau au trecut deja prin boală?

Nu s-a discutat despre o astfel de abordare, așa ceva poate fi considerat discriminatoriu. Ce dorim însă este ca oamenii să se vaccineze cât mai repede şi să se înscrie la vaccinare, pentru că sunt locuri libere în ţară pentru înscriere. Să se înscrie la vaccinare şi să vaccineze. Cu cât avem un număr mai mare de oameni care au fost vaccinaţi, cu cât şansa să revenim la normalitate este mai mare şi chiar şi mai rapidă. Vaccinarea unui număr de peste 50-60% din cetăţeni va duce la limitarea răspândirii şi va duce la reducerea impactului şi la a ne permite să relaxăm, sau să nu mai luăm măsuri restrictive cum luăm acum. Bineînţeles că acest lucru este şi în balanţa cu apariţia noilor tulpini şi sensibilitatea lor la vaccinul care îl administrăm. În acest moment, vaccinul este unica soluţie pe care o avem la îndemână şi îi încurajăm pe toţi care sunt la vârsta de vaccinare, să se vaccineze”, a declarat Raed Aradat, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

SURSĂ: Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Coronavirus județul Cluj: 189 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj au fost depistate 189 persoane infectate cu coronavirus. În schimb rata...

Închide