Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Razie de amploare a Poliției în Cluj-Napoca. Amenzi de peste 42.000 de lei

Polițiștii și jandarmii clujeni au acționat împreună în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Acțiunea a avut în cursul zilei de 26 martie 2021. Oamenii legii au împărțit amenzi în valoare de 42.500 de lei.

În ultimele 24 de ore, peste 662 de forțe au acționat în sistem integrat, fiind verificate zonele aglomerate, societăți comerciale, baruri, terase și săli de jocuri de noroc, de pe raza întregului județ.

Astfel, au fost legitimate peste  2.000 de persoane și verificate  161 de societăți comerciale și 214 obiective și locații de interes, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul stării de alertă.

Totodată, polițiști rutieri au verificat modul în care, sunt respectate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândiri virusului COVID-19, atât de către conducătorii mijloacelor de transport persoane,  cât și de către călătorii acestora. În acest context, au fost verificate 265 de mijloace de transport persoane.

Ca urmare a nerespectării normelor prevăzute de Legea 55/2020, s-a impus aplicarea unui număr de 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.500  de lei.

 

 Exemplu semnificativ:

 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării Mobile Ștefan Cicio Pop, reprezentați ISU și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au acționat în vederea impunerii respectării măsurilor  prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea riscului rutier.


În cadrul acțiunii, au fost verificate terase și baruri de pe raza municipiul Cluj-Napoca, 17 dintre acestea fiind sancționate contravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că 6 societăți comerciale aveau terase delimitate de cel puțin 2 pereți din plastic fixat pe cadrane metalice, acoperite de umbrele de terasă, acestea funcționând ca spații închise.

 

Față de administratorii acestora, s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu HG 293/2021, pentru nerespectarea prevederilor cu privire la funcționarea operatorilor economici în spații închise.

 

Cu ocazia activităților desfășurate în piețe agroalimentare și parcuri, au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, unor persoane care nu purtau mască de protecție, conform prevederilor legale.

 

Pe timp de noapte, au fost instituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație, pe străzi precum Horea, Oașului, 21 Decembrie, Calea Mănăștur sau Traian Vuia.

În acest context, forțele implicate au legitimat 96 de persoane și au oprit pentru control 67 de autoturisme.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale, 17 dintre acestea fiind aplicate conform Legii 55/2020 pentru deplasarea înafara locuinței sau a gospodăriei fără motiv întemeiat, alte 11 sancțiuni fiind aplicate la regimul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Incendiu la o casă din județul Cluj. Pompierii au stins flăcările în 3 ore

O casă a luat foc în localitatea Sânnicoara în jurul orei 13:00. Pompierii au intervenit la stingerea flăcărilor mai bine...

Închide