Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Restricții de circulație în centrul orașului Cluj-Napoca din cauza unor lucrări

De astăzi, 04.03.2021 au început lucrările de reabilitare la două străzi din zona centrală: str. Cardinal Iuliu Hossu și str. George Coșbuc
În acest sens, în următoarea perioadă sunt necesare următoarele restricții de circulație:
– circulația autovehiculelor se va desfășura restricționat, pe câte o bandă pe sens;
– pe timpul lucrărilor, se interzice parcarea pe aceste străzi, etapizat;
– din cauza lucrărilor la trotuare au fost realizate culoare pietonale pe partea carosabilă. Acestea au fost marcate și protejate prin balize;
– stațiile de transport în comun de pe strada George Coșbuc au fost relocate pe Aleea Stadion;
– pe str. George Coșbuc, tronsonul cuprins între Aleea Stadion și Splaiul Independenței, s-a instituit sens unic de circulație dinspre Splaiul Independenței spre Aleea Stadion, circulația în zonă desfășurându-se pe Aleea Stadion – str. Uzinei Electrice – Splaiul Independenței.
Toate restricțiile de circulație sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, marcaje temporare și alte mijloace de semnalizare rutieră.
Rugăm participanții la trafic să circule cu prudență prin zonă și dacă este posibil să o evite, folosind rute alternative.
Pentru strada Cardinal Iuliu Hossu situaţia proiectată prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu plăci de piatră naturală, similar cu străzile adiacente. Trotuarele se vor dota cu mobilier urban asemănător celorlalte străzi din zona centrală.

Vor fi 85 de locuri de parcare

Se vor amenaja: 85 de locuri de parcare, se vor amplasa 4 stații de încărcare mașini electrice, 14 rastele pentru parcare biciclete, 35 bănci cu spătar și fără spătar, 38 pubele, 80 de arbori noi și 58 de stâlpi de iluminat.
Valoarea investiției : 9.532.817,22 lei fără TVA
Pentru strada George Coșbuc lucrările prevăd reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu dale de piatră naturală, similar cu străzile adiacente din zona centrală.
Se vor amenaja: 25 de locuri de parcare, 16 rastele pentru parcare biciclete, 10 bănci cu spătar și fără spătar, 22 pubele, 29 de arbori noi și 24 de stâlpi de iluminat.
Valoarea investiției : 5.727.410,71 lei fără TVA.
De asemenea, se vor executa lucrări de modernizare iluminat public cu aparate de iluminat cu surse LED inclusiv în zona trecerilor de pietoni, se vor amenaja rampe pentru fotoliile rulante pentru accesibilizarea zonelor publice persoanelor cu dizabilități.
Se vor executa lucrări de îmbunătățire a nivelului de securitate și protecție în instalații cu asigurarea parametrilor normali calitativi ai energiei electrice, lucrări executate prin SC Electrica SA .
Se va construi canalizație și rețea de fibră optică precum și canalizație suplimentară pentru relocarea rețelelor aeriene în subteran de către CFO Integrator.
Lucrările de modernizare sunt realizate de RADP Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujeanul zilei! S-a aruncat în apa înghețată pentru a salva un câine

Un tânăr erou s-a dezbrăcat și a intrat în apa înghețată pentru a salva un câine de la înec. Scenele...

Închide