Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Un clujean acuză! Amendat cu 3.000 de lei pentru că a filmat Poliţia

Un clujean a primit o amendă de 3.000 de lei de la agenții de Poliție după ce a filmat un alt clujean care a fost oprit în trafic. Întreaga scenă a fost filmată pe strada Izlazului, din cartierul Mănăștur.

”Miercuri, am asistat la o intrare marca ”Poliția Româna” în acțiune. Mai exact, pe strada Izlazului, în Mănăștur, se auzea o sirena de politie și un claxonat continuu însă nu îmi dădeam seama de unde provine. După câteva momente, văd un Duster Alb cu Nr CJ22PRH cum îi taie fata unui Peugeot, cu intenția de a-l opri. Reușind. Atunci mi-am dat seama că Duster -ul Alb avea sirena, însă fără girofar în parbriz sau pe plafon. Fix după oprirea Peugeot -ului au apărut și 2 autospeciale ale poliției.

În continuare, șoferul (îmbrăcat în civil, singur în mașină) Dusterul -ui sare din mașină și se duce glonț la primul echipaj de poliție, la agentul Varga Lorand, căruia îi transmite ”colegial” că boul din Peugeot i-ar fi tăiat calea pe alta strada și că a vorbit la telefon și să îl pună la punct! Apoi s-a urcat în Duster și a plecat… moment în care m-am gândit că ar fi bine filmez puțin acțiunea poliției…

După ce am început primul filmuleț, în care se vede cum Agentul Varga îi spune “contravenientului” ca o sa îi aplice amendă pentru schimbarea benzii fara semnalizare, îi reține permisul pentru că a vorbit la telefon…

APOI, ÎN LOC SA MEARGA SA SCRIE AMENDA, A VENIT LA MINE LEGITIM NDU-MĂ, fiind vizibil iritat pentru că filmam. În cele ce au urmat, având în vedere că tot am fost legitimat, l-am întrebat pe POLITIST  CU ”ACORDUL LUI”, dacă știe că comite un abuz prin faptul că aplica amenzi pe Codul Rutier, deși nu el a constatat contravenția! (Amenzile pe Codul Rutier putând fi aplicate EXCLUSIV de agentul constatator prin simțuri sau mijloace omologate). După toate acestea am rămas în preajma filmând fara sa ”obstructionez” organele statului, însă după cum se vede pe video am fost amendat la final și eu cu 3000 Ron pentru ”împiedicarea poliției în a-și face treaba”, a relatat clujeanul pentru STIRI de Cluj, amendat cu 3000 de lei.

Întreaga filmare o puteți vedea aici.

În amenda primită, agentul Varga a consemnat că: ”După ce am oprit autoturismul marca Peugeot, pe strada Izlazului, pentru o abatere la regimul rutier, fără să fie implicat în vreun fel în această activitate, acesta, din propria inițiativă, a împiedicat organele de poliție de a lua o măsură împotriva conducătorului auto, prin aceea că s-a interpus între noi și conducătorul auto, afirmând că polițiștii comit abuz și că el îi va lua apărarea și va ataca actele întocmite la fața locului”.

Clujeanul care a primit amendat a scris în contestație faptul că: ”Ceea ce ați constatat nu este conform cu realitate și există probe video. Am fost martor la oprirea abuzivă de către polițistul de la judiciar și apoi am fost sancționat”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Restricții de circulație în centrul orașului Cluj-Napoca din cauza unor lucrări

De astăzi, 04.03.2021 au început lucrările de reabilitare la două străzi din zona centrală: str. Cardinal Iuliu Hossu și str....

Închide