Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Transport public gratuit în fiecare vineri? Ce spune Emil Boc

Clujul se alătură campaniei „Vinerea Verde” – susțin transport public gratuit pentru toți clujenii în fiecare zi de vineri. Acest proiect va intra în vigoare din luna aprilie.

„În cadrul proiectului vinerea verde, așa cum se numește, Primăria Cluj-Napoca va implementa o zi gratuită pentru transportul în comun în fiecare zi de vineri începând cu luna aprilie.

Vom aplica acest lucru doar de luna viitoare, deoarece avem nevoie de timp pentru a pregăti hotărârea de Consiliu Local și să avem transparență decizională pentru a putea fi adoptată de Consiliul Local. Trebuie să ne înțelegem cu CTP să vedem eventualele costuri financiare pentru acest lucru. Am discutat în principiu această temă cu conducerea CTP-ului în calitate de președinte al Asociației Metropolitane.

Am căzut de acord că se poate face. Acum doar urmează să stabilim evident pașii procedurali pe care i-am descris. Voi discuta și cu primarii din zona metropolitană și dacă vor cotiza vom extinde această gratuitate și în afara municipiului. Momentan pot spune că doar în Cluj-Napoca o să fie implementată ideea.” a afirmat Emil Boc la Ziua de Cluj.

Prin acest proiect, autoritățile vor să îi familiarizeze pe clujeni cu transportul în comun. Totodată, se încearcă reducerea poluării și aglomerația din oraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Zăpada mieilor la Cluj-Napoca. Iarna revine în oraș

Se pare că după Zilele Babei, zăpada mieilor își face prezența în Cluj-Napoca. A nins ușor toată seara, iar pe...

Închide