Ultima actualizare: azi, 11:08
Locale

Amenzi în valoare de 9.000 de lei date de polițiștii județului Cluj

La data de 6 aprilie  a.c., polițiști, alături de jandarmi și reprezentanți din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniu au acționat pentru asigurarea respectării măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

La aceste activităţi au participat 312 efective, fiind legitimate peste 1.600 de persoane și verificate 137 de societăți comerciale.

Totodată, au fost oprite pentru control 197 de mijloace de transport persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei de Coronavirus, forțele implicate au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.000 de lei.

Exemplu semnificativ:     

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat pe raza municipiului, în special în zonele unde se pot crea aglomerări de persoane, respectiv supermarketuri, parcuri sau centre comerciale, cu scopul verificării respectării măsurilor instituite pentru împiedicarea răspândirii virusului Sars-Cov-2 și conștientizarea populației cu privire la necesitatea respectării acestora.

Prima parte a acțiunii, desfășurată în intervalul orar 18.00-22.00, a vizat verificarea respectarii măsurilor de restricționare a funcționării agenților economici după ora 18.00 și restricționarea circulației populației după ora 20.00.

În acest intervalul orar, au fost legitimate 142 de persoane și au fost oprite pentru control 71 de autoturisme.

Totodată, au fost verificați 50 de operatori economici.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, 16 dintre acestea fiind aplicate în confomitate cu Legea 55/2020.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru abateri la regimul rutier și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 20.00-00.00, polițiștii au acționat pe principalele artere, fiind instituite filtre rutiere pe străzi precum Calea Florești, Observatorului, Oașului sau Nicolae Titulescu.

Au fost legitimate aproximativ 150 de persoane și au fost verificate 124 de autoturisme.

Neregulile constatate, au impus aplicarea unui număr de 30 de sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea fiind aplicate conform Legii 55/2020.

SURSĂ: IPJ Cluj

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Vești bune! Minivacanță pentru angajați la sfârșitul lunii

Vești bune pentru angajații din România care lucrează fie la stat fie la privat, la sfârșitul lunii aprilie vor avea...

Închide