Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Florin Cîțu la Cluj: Vom deschide centre de vaccinare drive-thru

Premierul Florin Cîțu, a fost astăzi (16.04.2021) prezent la Cluj-Napoca, acesta a declarat într-o conferință de presă faptul că vaccinarea este singura soluție pentru revenirea la normalitate.

 

”Suntem în plină campanie de vaccinare și pe parcurs s-au modificat lucrurile. Începem să avem exact dozele pe care le tot anunțam și acum trebuie să vină lumea să se înregistreze să se vaccineze.

Avem câteva modificări care vor apărea în zilele următoare. În primul rând, vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-thru. Se va face în perioada următoare. Va începe de la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi un centru.


Premierul a declarat faptul că vor mări capacitatea de vaccinare anti-Covid tocmai pentru a grăbi revenirea la normalitate.

„Vom transforma mai multe centre Astra Zeneca în centre Pfizer pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze si vom permite operatorilor economici să aibe centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă. Am ajuns acum la o capacitate de 115.000 de doze pe zi, vom ajunge pe 20 (nr. aprilie) la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum romanii, dacă vor să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccienze”, a declarat premierul.

Vaccinarea este singura soluție pentru redeschiderea economiei. Premierul a declarat faptul că până la începutul verii ar trebui ca 5 milioane de români să se vaccineze pentru a putea renunța încet dar sigur la restricții.

Este singura soluție în acest moment de a ieși din pandemie. Vrem în această vară să ne bucurăm de concediu să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm, avem aceste două luni. La 1 iunie trebuie să atingem acea bornă de cinci milioane de persoane vaccinate, am discutat cu sectorul horeca care a spus că își va vaccina tot personalul. Avem dozele, dar avem nevoie și de cetățeni să se vaccineze ca să revenim la normalitate”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Polițiști agresați în județul Cluj de cei care i-au chemat pentru ajutor

Polițiștii din Gherla au fost chemați de un tânăr de 28 de ani care a reclamat că este agresat de...

Închide