Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Sănătate

Spitalele din județul Cluj vor fi dotate cu aparatură nouă din fonduri UE

𝐏𝐚𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐧𝐨𝐢 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞. Consiliul Județean Cluj, va cumpăra aceste aparate cu ajutorul unor fonduri europene.

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziția a nu mai puțin de 127 de noi echipamente medicale ultramoderne. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘜𝘵𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘯𝘰𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘦𝘤𝘩𝘪𝘱𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘢 𝘵𝘦𝘩𝘯𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘶 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘰𝘭𝘪𝘤𝘪𝘵𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘨𝘢𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘯𝘶𝘮𝘦𝘳𝘰𝘢𝘴𝘦 𝘪𝘯 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘪𝘰𝘢𝘥𝘢 𝘢 𝘱𝘢𝘯𝘥𝘦𝘮𝘪𝘦𝘪. 𝘗𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢 𝘶𝘯 𝘢𝘤𝘵 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘥𝘦 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘢 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦, 𝘱𝘦𝘳𝘴𝘰𝘯𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘢𝘧𝘭𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘢 𝘭𝘪𝘯𝘪𝘦 𝘢 𝘭𝘶𝘱𝘵𝘦𝘪 𝘤𝘶 𝘊𝘖𝘝𝘐𝘋-19 𝘵𝘳𝘦𝘣𝘶𝘪𝘦 𝘴𝘢 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘶𝘯𝘢 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘴𝘪 𝘢𝘱𝘢𝘳𝘢𝘵𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦.”

Care spitale vor beneficia de noile aparate?

Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății.
Valoarea celor 127 de echipamente medicale ultraperformante este de 9.666.465 de lei, cu TVA inclus. Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale clujene se numără un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, un ventilator de transport, un aparat mobil de radiologie și un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor.
De asemenea, au mai fost achiziționate trei echipamente de oxigenoterapie, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, personalizat, 27 de dispozitive medicale pentru ventilația non-invazivă, un videolaringoscop cu set de intubație dificilă, două compresoare de aer pentru asigurarea fluxului dispozitivelor de tip High Flow Nasal Cannula, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă, un videolaringoscop cu monitor atașat și lame sterilizabile, ș.a.m.d.
Ar putea fi o imagine cu text care spune „二 127 de echipamente ultramoderne pentru patru spitale clujene CONSILIUL JUDETEAN CLUJ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Peste 193.000 de oameni vaccinați anti-Covid în județul Cluj

Până în prezent, la nivelul județului Cluj, au fost vaccinate peste 190.000 de persoane. În ultimele 24 de ore nu...

Închide