Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Percheziții la un medic din Cluj care elibera adeverințe false de vaccinare Covid

Poliţişti din Alba au efectuat joi dimineaţă percheziţii domiciliare în judeţul Cluj la persoane bănuite de fals informatic, respectiv de eliberarea unor adeverinţe de vaccinare false.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.   Acestea ar fi accesat o platformă naţională de evidenţă a vaccinărilor şi ar fi eliberat adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19.

Din cercetări a rezultat că, la data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat, mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă.

O persoană, respectiv un medic din Cluj, urmează a fi condusă la sediul poliţiei, iar alte 10 persoane vor fi citate, pentru audieri. Sesizările iniţiale au venit de la instituţiile subordonate din teritoriu ale Ministerului Sănătăţii, care au reclamat încercarea unor cetăţeni de a obţine certificatul digital folosind adeverinţe false, iar ministrul Ioana Mihăilă a sesizat procurorii.

Falsurile au fost înregistrate la centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş, unde, la un moment dat, s-a constatat existenţa a şapte doze de vaccin în plus faţă de numărul de persoane vaccinate efectiv. Adeverinţele ar fi fost scoase de medicul din Cluj pentru români care locuiesc sau urmau să plece în străinătate. Persoanele respective s-ar fi vaccinat cu prima doză, dar nu au mai venit la centru pentru a primi şi a doua doză. Medicul a scos adeverinţele ca şi cum persoanele ar fi fost vaccinate cu ambele doze.

SURSĂ: Adevărul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Aeroportul din Cluj anunță reluarea unei rute importante în Marea Britanie

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță astăzi, 5 august 2021 reluarea zborurilor regulate spre Birmingham, cel de-al doilea oraș ca mărime din...

Închide