Ultima actualizare: 3.4.2024
Sănătate

Centrul de vaccinare Drive-Thru un succes datorită unui erou în alb!

La centrul de vaccinare anti-Covid Drive Thru din Cluj-Napoca s-au vaccinat deja 19,511 de persoane, aproximativ 5% din populația din populația județului. Acest lucru nu ar fi fost însă posibil fără un coordonator de nota 10, această persoană fiind dr. Iulia Berceanu, care de la deschiderea centrului și până acum, a lucrat 12 ore în fiecare zi pentru buna funcționare al centrului.
,,Astăzi vom ajunge cel mai probabil la 20.000 vaccinari la Drive Through intr-o lună și câteva zile, 5% din populația județului s-a vaccinat aici. Când trec atâția oameni printr-un loc, nu ai cum sa nu vezi situații fel și fel. Natura umana, complexa și imprevizibila găsește mereu feluri noi sa te surprindă. Clujenii au fost reponsabili și cu mult bun simt. Totuși, 2-3-5 persoane zilnic (din cele 700 în medie) săreau gardul bunului simt. Când claxonul devine forma de comunicare te gândești ce e în mintea celui care sta în parcare și claxonează pentru a veni cineva sa și clarifice dilemele. Și când acea persoana insista cu încă 2-3 claxoane pentru ca nu a înțeles ce are de făcut, o lași balta cu gânditul. Nu te mai întrebi nimic, știi ca e greșit omul, îl lași în lumea lui. Îl ajuți cu gândul ca poate nu face asa mereu ci doar acum pentru ca are emoții.
Pentru mine, aici la Drive, vaccinarea a fost un succes, au fost și erori dar la aceste volume eroarea face parte din proces. Am învățat din fiecare greșeală.
Un om special merita câteva propoziții. Se numește Iulia, dr. Iulia Berceanu. Este coordonatorul acestui centru. O femeie tânără, micuța la înălțime, medic hematolog care de 7 jumate dimineața la 8 jumate seara răspunde de tot ce se întâmplă în centru, de o luna de zile în fiecare zi. Oncologia e o specializare grea, te călește psihic și probabil ca și din aceasta cauza a făcut fata presiunilor de tot felul: sa nu pierzi doze, sa nu faci cozi, sa reziști la amenințări, sa nu te cerți când ai dreptate pentru a mai face un vaccin în plus, sa nu refuzi un act medical când poate erai îndreptățit sa o faci, sa gestionezi niște oameni pe care nu i-ai ales ci i-ai primit, fiecare cu felulul lui de a lucra, sa ai grija de cei cu reacții adeverse și multe altele. Grija ei a fost cum sa vaccinam în siguranță, cât mai mulți oameni. Iulia este un om discret, atât de discret încât nici măcar pagina de fb/instagram nu are ca să i dau tagg….
Războaiele nu se câștigă doar de strategi și generali buni ci și de soldați responsabili. In bătălia noastră, oamenii precum Iulia sunt decisivi. Și noroc ca am avut în tara destui ca ea”, a scris Florin Moroșan pe facebook.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Coronavirus județul Cluj: 17 infectați în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj, au fost depistați pozitiv cu Covid-19 doar 17 persoane, transmite Instituția...

Închide