Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

CEO Terapia: sediul Comisiei Europene în 2034 la Cluj-Napoca

CEO-ul Terapia, Dragoș Damian, speră ca în anul 2034, sediul Comisiei Europene să fie mutat la Cluj-Napoca, acesta a declarat faptul că orașul Cluj-Napoca a avut o dezvoltare destul de rapidă în ultimii ani, față de alte orașe mari din această parte a continentului, fapt pentru  care este un oraș ideal pentru sediul Comisiei Europene.
,,Europa, La Mulți Ani! Și te rog, până în 2034 mută la Cluj-Napoca sediul Comisiei Europene.
La interviurile de angajare ești întrebat unde te vezi peste 5 ani sau chiar peste 10 ani. Probabil că nu există o întrebare de interviu: “ce vrei să faci peste 13 ani?”, adică în 2034 când Uniunea Europeana încheie al treilea ciclu de planificare de acum încolo. În 2008, acum 13 ani, Cluj-Napoca nu părea să conteze. Astăzi, în 2021, are aeroport internațional de pe care se zboară spre 100 de destinații inclusiv Heathrow și Charles de Gaulles (cum poate schimba o pandemie economia mondiala, până de curând era prea scump și numai zbori peste acele locații….). Are BT Arena, are Cluj-Arena, este un centru medical, financiar și IT de renume, are 4 universități în topurile internaționale, are transport public electric cât nici un alt oraș din Romania, în 5 ani a dat cel mai mare festival muzical din estul Europei.

Cluj-Napoca, mai dezvoltat ca și Bruxelles

Vechile concentrări de manufactura sunt înlocuite încetîncet cu industrii internaționale. Ce mai, are o traiectorie de dezvoltare și modernizare la care daca se gândea cineva în urma cu 13 ani, în plina criza, era trimis la control de specialitate… În 13 ani, în 2034, Cluj-Napoca se spune avea (și mai mult sigur avea) Spital Regional, metrou, centura metropolitana și legătură cu autostrăzile din culoarele europene, filarmonica, transport autonom. Și altele.

Probabil puțin știu faptul Cluj-Napoca are o populație urbana de aproape doua ori mai mare decât Bruxelles-ul iar cele doua orașe sunt apropiate și suprafață și planuri de extindere metropolitana. Nu știu daca în termeni de cosmopolitanism și ambiții de dezvoltare cele doua orașe sunt comparabile, dar pentru Cluj-Napoca este loc doar în sus. Estul Europei conta tot mai mult în următorii 13 ani, aducând ceea ce s-a pierdut prin Brexit într-un an 2020 departe de a fi cel mai “glorios”, politic vorbind, din istoria de peste 70 de ani a Uniunii.

Viitorul sună promițător

Vor fi primite în UE tari din Balcani, poate și Moldova, Ucraina, și cine știe ce alte tari care vor dori adopte stilul de viață european. Și atunci este firesc, pentru echilibrul geopolitic, una sau mai multe dintre instituțiile politice care conduc UE vina într-o tara, într-un oraș, din estul Europei. Așadar, de ce nu vina la Cluj-Napoca, orașul care în urma cu 13 ani nu avea nimic și care peste 13 ani avea fără îndoială capacitatea instituțională, organizatorica, de infrastructura și academica pentru a găzdui, spunem, sediul Comisiei Europene.

Cei care spun e o nebunie, își amintească ce era Uniunea Europeana în 1950 și ce este acum. Sau ce voiau facă peste 13 ani, în 2008, când Romania încheia primul an de membru al Uniunii Europene. Și desigur, își amintească vechiul terminal al aeroportului Cluj-Napoca din 2008″, a postat pe facebook CEO-ul Terapia, Dragoș Damian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Poliția invitatul surpriză la majoratul unei fete din județul Cluj

La data de 7 mai a.c., in jurul orei 19.50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii s-au...

Închide