Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Emil Boc despre relaxările anunțate ieri de Klaus Iohannis

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la emisiunea radio de la ZCJ.ro, în cadrul emisiunii, Emil Boc, și-a exprimat opinia despre relaxările anunțate ieri de către șeful statului, Klaus Iohannis.

,,Foarte corectă şi mă bucur de curajul pe care l-a avut, să devanseze termenul de 1 iunie.  Oricum plutea în aer o asemenea propunere, mai ales în zonele în care rata de vaccinare este destul de mare. Ca să nu transmitem informații trunchiate, este eliminată purtarea măștii, în spații publice, cel puțin în baza declarațiilor președintelui, vom vedea cum va arăta și pe hârtie, masca va fi în continuare obligatorie în spațiile aglomerate. Cred că 1 iunie, 1 iulie, 1 august, când sunt etapele de relaxare, oraşele cu rată de vaccinare mare, vor avea beneficii suplimentare. Eu am convingerea asta, pentru că e normal să încurajezi oamenii să aibă un obiectiv, iar dacă ating acest obiectiv, să fie recompensați. De exemplu, să scapi de măştile din piețe sau alte părți, dacă rata de vaccinare este peste 50% și rata de incidență scade sub 1 la mia de locuitori. Veste bună e că dacă ai așa o rată de incidență mare, poți desfășura activități în oraș, fără restricții, evenimente culturale, sportive, nunți, botezuri. Dacă organizatorul își asumă că participă doar persoane vaccinate atunci nu ar trebui să fie limită, dacă nu, rămân restricțiile, numărul de 300 în spații deschise, 70 la nunți sau botezuri. Prin acest mod încurajezi vaccinarea anti-Covid. Mi se pare corect şi am susţinut acest scenariu la Bucureşti, nelimitat număr sub condiţia vaccinării şi câteva alternative, de exemplu, testul PCR în ultimele 24 de ore, etc”, a declarat Boc.

SURSĂ: Ziua de Cluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Al Bano și Romina Power în premieră la Cluj-Napoca, în toamnă

Cel mai iubit cuplu italian  "Al Bano&Romina Power" își reia "LIVE TOUR 2021", întrerupt în 2020 din cauza pandemiei Covid-19....

Închide