Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Emil Boc mesaj pentru studenți: Vreți să reveniți la Cluj, vaccinați-vă

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a discutat la Digi24 despre campania de vaccinare din județul Cluj dar și despre importanța vaccinării anti-Covid în rândul tinerilor studenți. Edilul a subliniat faptul că doar când vor fi destui studenți vaccinați, doar atunci se va putea reveni în format fizic.

”Am văzut o știre în New York Times care spune că 100 de universități americane cer vaccinarea pentru a putea reveni studenții la cursuri în septembrie. Nu intri la curs dacă nu ești vaccinat. Nu intri în campus dacă nu ești vaccinat. Și nu sunt universități de mâna a doua, a treia, ci chiar cele de top. Cred că acest mesaj ar trebui să intre puternic în conștiința tinerilor noștri. Reticența la vaccinare nu este mai mare la cei peste 60 de ani, ci la cei sub 30 de ani. Pe de o parte, dorești să mergi la festivaluri, te vaccinezi, ai permis de intrare la festival. Dorești să revi la curs în format direct, să ai contact cu profesorii, să mergi la seminarii, te vaccinezi. Dacă nu, probabil vei rămâne în format online. Fiecare universitate e liberă să aleagă, pentru că există autonomia universitară. Ar trebui din timp aceste lucruri sa fie cunoscute și în România”, a declarat Emil Boc la Digi24.ro.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat faptul că nu doar vaccinarea este soluția însă este singura soluție pe termen lung și cea mai benefică.

Eu voi susține această măsură, fără să fie singura. Nu poți impune doar o singură soluție, va fi și dovada că ai trecut prin boală, sau testul negativ, testul anti-gen, alternative vor exista. Dar de departe, cea mai facilă variantă este vaccinarea anti-Covid. Dacă și Stanfordul sau Georgetown-ul vin cu astfel de soluții, nici noi nu ar trebui să fim mai prejos. Cu siguranță vor fi și alte alternative propuse de facultăți în cazul studenților nevaccinați, fie continuarea în regim online a cursurilor”, a declarat Emil Boc, pentru Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. La skatepark cu mașina în Dej. Poliția nu a putut face nimic

Un șofer a intrat cu Smart-ul pe rampa dedicată bicicliștilor și skaterilor. Întâmplarea a avut loc în Dej, șoferul cel...

Închide