Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Opera din Cluj-Napoca își redeschide porțile din acest weekend

Opera Națională din Cluj-Napoca își redeschide porțile pentru persoanele vaccinate anti-Covid. Primul spectacol după o lungă perioadă de pauză va avea loc sâmbăta 15 mai începând cu ora 12:00. 

,,Premiera FAUST de Charles Gounod este spectacolul în concert care ne redezvăluie cortina Sâmbătă, 15 mai 2021, ora 19:00. Evenimentul excepțional se bucură de distribuția de talie internațională ce îi titrează ca invitați speciali pe tenorul Ștefan Pop, basul Szabo Balint și baritonul George Petean, alături de soliștii casei: soprana Diana Țugui, mezzosopranele Alexandra Leșiu și Liliana Neciu și basul Corneliu Huțanu, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului David Crescenzi și în concepția artistică a regizorului Rareș Trifan! O ocazie unică, pe care așteptăm cu nerăbdare să o trăim împreună!”, au scris pe facebook cei de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Biletele acestui eveniment sunt accesibile strict online AICI.

Acest eveniment cultural se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiții cât mai relaxate. Momentan, în această etapă a programului, vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schema completă și de la al căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile, urmând ca pe viitor, în funcție de evoluția epidemiologică, să se extindă către toți iubitorii de artă.

Acest program-pilot urmărește o serie de condiții precise, stabilite la nivel național, ce trebuie îndeplinite în totalitate de publicul spectator:

• participanții sunt de acord cu prelucrarea datelor personale pentru monitorizarea ulterioară a evenimentului și am fost informat că participarea mea la acest spectacol se face doar dacă sunt vaccinat cu ambele doze (ciclu complet de imunizare cu unul
din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel). Verificarea se va face la intrarede către angajații instituției de spectacol, pe baza cărții de identitate, prin intermediul platformei STS.

• îmi asum faptul că purtarea măștii nu este obligatorie în timpul spectacolului și că riscul de a contacta boala Covid-19, deși redus semnificativ, se menține. Organizatorii nu se fac responsabili în cazul în care, în urma participării mele la eveniment, voi fi confirmat cu boala Covid-19.

• îmi asum faptul că în cazul în care sunt nevaccinat și totuși am achiziționat biletul, săvârșind fapta de fals în înscrisuri sub semnătură privată, și nu apar în baza de date a STS ca vaccinat, nu voi fi primit în sala de spectacol și nici nu mi se va returna contravaloarea biletului.

• accesul în sala de spectacol se face cu cel puțin o oră înainte de începerea evenimentului.

• accesul în sala se permite până cu 15 minute înainte de începerea evenimentului.

• evenimentul este deschis doar persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19 și de la al căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile. Gradul de ocupare a sălii de spectacole va fi de aproximativ 70%, urmând ca pe viitor, în funcție de evoluția epidemiologică, să se extindă către toți iubitorii de artă.

• accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza propriei cărți de identitate, scanată prin platforma pusă la dispoziție de Serviciul de  Telecomunicații Speciale (STS), de personalul abilitat al instituției, care certifică electronic schema completă de vaccinarea împotriva COVID-19 (ciclul complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate). Întregul personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este vaccinat cu schema completă de vaccinare sau testat cu test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de eveniment.

• spectatorii străini sau români vaccinați într-o altă țară vor prezenta o dovadă care atestă vaccinarea cu schema completă împotriva virusului COVID-19 emisă de autoritățile țării respective.

• intrarea publicului în sala Operei se va face gradual și clar direcționat pe 9 porți de acces, pentru a evita interacțiunile îndelungi ale participanților.

• participanții își asumă faptul că purtarea măștii NU este obligatorie în timpul spectacolului și că riscul de a contacta boala COVID-19 – deși redus semnificativ- se menține.

• organizatorii NU se fac responsabili în cazul în care, în urma participării la eveniment, membri ai publicului vor fi confirmați cu boala COVID-19.

Accesul spectatorilor va fi atent monitorizat din dorința respectării tuturor normelor de siguranță și protecție. Programul-pilot este inițiat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Ministerul Sănătății, cu sprijinul necondițional al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Emil Boc mesaj pentru studenți: Vreți să reveniți la Cluj, vaccinați-vă

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a discutat la Digi24 despre campania de vaccinare din județul Cluj dar și despre importanța...

Închide