Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

FOTO. Râul Arieș la un pas de a produce inundații în județul Cluj

ISU Cluj a transmis în cursul zilei de 18.05.2021, un mesaj Ro-Alert prin care avertiza populația din zona Poieni, Negreni, Ciucea despre faptul că s-ar putea ca apele din acele zone să iasă din matcă.

„Având în vedere depășirea cotelor de pericol, unitatea noastră a transmis prin sistemul Ro-Alert un mesaj de avertizare către terminalele de telefonie mobilă aflate pe raza unităților administrativ teritoriale Poieni, Negreni și Ciucea”, a transmis ISU Cluj.

În cursul acestei zi, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod roșu de inundații în zonele montane din județele Cluj și Bihor

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Iad – bazin superior amonte Ac. Leșu, Drăgan – bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenți ai Crișului Repede), Crișul Negru – bazin amonte S.H. Beiuș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Beiuș – amonte confluență cu râul Valea Roșie, Valea Roșie, județele: Bihor și Cluj.

FOTO: I LOVE TURDA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident între două șoferițe în Mănăștur la primele ore a dimineții

La data de 18 mai a.c., în jurul orei 08.40, la intersecția străzilor Aleea Retezat-Mehedinți, s-a produs un eveniment rutier...

Închide