Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Paștele după un an de pandemie. Mii de clujeni la slujba de Înviere

Paştele după un an de pandemie. Catedrala Mitopolitană din Cluj-Napoca au fost înconjurată de credincioşi în noaptea de Înviere, aceștia au participat la slujbă și au mers cu coşurile de bucate la sfinţit.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de mai mulți preoți și diaconi.

Dacă anul trecut, la debutul pandemiei, credincioşilor nu le-a fost permis accesul la biserici, în acest an mii de clujeni s-au deplasat la miezul nopţii la biserică pentru a lua lumină şi  a-şi sfinţi bucatele.

Slujba religioasă s-a încheiat cu înconjurarea Catedralei de către Părintele Andrei, alături de alți preoți și credincioși, în timp ce au cântat ,,Hristos a Înviat din morți!”

Amintim că Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seara, pe aeroportul din Cluj-Napoca, unde a fost așteptată de zeci de preoţi şi credincioși.

Ca în fiecare an, lumina Sfântă a fost adusă la Cluj-Napoca pentru a fi răspândită tuturor credincioșilor la slujba de Înviere.

Primarul Emil Boc a ținut să le mulțumească clujenilor pentru efortul depus și pentru răbdarea de care dau dovadă în contextul pandemiei.

,,Hristos a Înviat! Dragi clujeni, Dragi creștini de pretutindeni,
Vă doresc, din suflet, cu drag, Sărbători frumoase și liniștite! Știu, pentru cei mai mulți dintre dumneavoastră, anul trecut a fost poate cel mai dificil an din viața noastră din cauza pandemiei COVID-19.
Vă mulțumesc pentru sacrificiul și sprijinul dumneavoastră în bătălia împotriva pandemiei. Sacrificiul dumneavoastră nu a fost în zadar. Acum, în acest moment, putem fi prezenți la slujba Învierii! De asemenea, după 1 iunie, prin vaccinare și respectarea regulilor sanitare, viața noastră va reveni încet, dar sigur, spre normalitate!
Vă doresc să vă bucurați cu moderație de aceste Sărbători și să ne revedem cu bine și sănătoși după sărbătorile pascale!
Hristos a Înviat!
Imaginile sunt de la slujba de Înviere de la Catedrala Ortodoxă din Cluj-Napoca, la care am participat”, a scris primarul pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VEȘTI BUNE! Minora dispărută din Cluj-Napoca a fost găsită

Minora de 13 ani, dispărută din Cluj-Napoca, în data de 28 aprilie a.c., a fost găsită de către polițiști. Minora...

Închide