Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

Mesaj pentru Cîțu de la un renumit artist ,,Jos labele de pe Roșia Montană”

Solistul trupei clujene, ,,Luna Amară”. Mihnea Blidariu, a postat pe facebook un mesaj pentru premierul Florin Cîțu care declarat faptul că vrea ca dosarul Roșiei Montane să fie scoasă de pe lista UNESCO. Solistul l-a îndemnat să ,, i-a labele de pe Roșia Montană”.

,,Rock-ul a fost mereu de partea celor slabi, a celor opresați și hăituiți de sistem, oricare ar fi fost el. Rock-ul este vocea celor fara voce, este una din muzicile pe care ne întâlnim cu natura. Rock-ul este protest, libertate, empatie, solidaritate.
Florin Cîțu vrea sa scoată dosarul Roșiei Montane de pe lista UNESCO și se declară pentru un proiect minier cu cianuri acolo. Florin Cîțu se dă rocker. Dar dacă Led Zeppelin și Foo Fighters ar ști ce vrea să facă “fanul” lor cu Roșia Montană, ar primi interdicție pe viață la concertele lor. Florin Cîțu, un vinil si-un tricou nu te fac rocker, așa cum funcția nu te face om. Jos labele de pe Roșia Montană!
Fac un apel către toți prietenii, artiști sau nu, să se mobilizeze cu mesaje de susținere pentru Roșia Montană și împotriva acestui parvenit deghizat în băiat de gașcă. Apoi, strada e a noastră!

Reamintim faptul că Premierul Florin Cîţu a declarat luni că în coaliţia de guvernare sunt căutate soluţii în dosarul Roşia Montană, și anume ca situl să fie inclus în patrimoniul UNESCO şi să se afle răspunsul la întrebarea dacă poate avea loc şi exploatarea minieră, potrivit Agerpres.

„Exact astea sunt discuţiile în coaliţie, să vedem care este soluţia pentru a merge mai departe. Să păstrăm şi situl UNESCO şi dacă să putem şi să exploatăm. Căutăm o soluţie. De aceea am chemat specialiştii. În coaliţie vin oameni care ne spun care sunt variantele. Pe de o parte, avem opinia de la firma de avocatură, pe de altă parte, avem Ministerul Culturii”, a spus şeful Guvernului.

În ceea ce priveşte dosarul includerii Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, el a afirmat că „nu s-a luat nicio decizie la nivel de Guvern în acest sens”.

„Nu am declarat nimic despre acest proiect până acum. Preşedinţii de coaliţie sunt şi discută. Acest proiect, a fost depus dosarul anul trecut din nou şi din acel moment nu s-a întâmplat nimic până acum”, a adăugat premierul Cîţu.

Acesta a subliniat importanţa opiniilor specialiştilor. „Pe de o parte avem avocaţii de la New York care ne spun despre dosar, pe de altă parte avem o mare parte dintre oameni care ne spun că avem nevoie de bani şi ar trebui să exploatăm, pe de altă parte ne spun oameni de la Ministerul Culturii alte opinii. Sunt foarte multe opinii. Decizia trebuie luată în coaliţie”, a afirmat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. O gravidă a murit nevinovată într-un accident din județul vecin

O femeie gravidă în 20 de săptămâni a murit nevinovată într-un accident petrecut luni în localitatea Șieu-Măgheruș. Accidentul a fost...

Închide