Ultima actualizare: Wednesday at 20:13
Locale

Târgul Produs de Cluj organizat la Dej în acest weekend. Vezi programul

Consiliul Județean Cluj, alături de Primăria Municipiului Dej, anunță organizarea ediției IX a ,,Târgului Produs de Cluj”, la Dej. Evenimentul se va desfășura în perioada 23-25 iulie, prin intermediul Asociației Produs de Cluj, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în Piața Bobâlna, între orele 10:00 și 23:00.

„Această ediție a Târgului Produs de Cluj la Dej marchează nu doar revenirea manifestărilor expoziționale în municipiile din județ, ci și un pas mare spre normalitate. Aici vom avea, după o pauză îndelungată, formatul caracteristic, unic, al evenimentelor desfășurate de noi sub acest brand. Concret, revin spectacolele de folclor, parte importantă a misiunii asumate, aceea de a conserva și promova autenticul, cultura populară locală. E îmbucurător faptul că două instituții care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj au colaborat pentru ca totul să fie pe măsura așteptărilor unui public cunoscător, acela format din locuitorii municipiului Dej”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

La târgul de la Dej vor fi prezenți aproximativ 40 de expozanți care vor oferi vizitatorilor uleiuri presate la rece, produse apicole, gemuri, sucuri și siropuri naturale, fructe și legume de sezon, turtă dulce și ciocolată de casă. Artizanii prezenți vor expune costume populare din Ardeal și accesoriile necesare acestora, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie sau sculptate în lemn, informează reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

În interiorul târgului vor trebui respectate niște măsuri de siguranță.

Vor fi respectate toate regulile igienico-sanitare impuse de legislația în vigoare, astfel că vor exista culoare distincte de intrare/ieșire, dezinfectanți, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie. De asemenea, la spectacolele de folclor, publicul va avea la dispoziție o zonă delimitată cu scaune așezate la distanța legală, cu respectarea tuturor normelor. După ocuparea scaunelor, accesul publicului va fi permis în exteriorul perimetrului, care va dispune de locuri marcate pentru respectarea distanțării sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
TIFF. Bogdan Pivariu: Publicul floreștean va trăi o experiență aparte

TIFF-Florești va avea loc între 23 iulie- 1 august, în Parcul Poligon. Primarul comunei, Bogdan Pivariu, a declarat că publicul...

Închide