Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Caravana Imunis, dedicată pacienților cu cancer, vine la Cluj-Napoca

Asociația Imunis, prima asociație din România dedicată stilului de viață post-diagnostic al pacienților cu cancer, vine la Cluj-Napoca în prioada 20 – 21 august 2021. Asociația Imunis a pregătit pentru pacienții oncologici două zile cu activități menite să le vină în ajutor în procesul de recuperare post-diagnostic.

ZIUA 1. WORKSHOP DE NUTRIȚIE SUSȚINUT DE PATRICIA RUSU ȘI COSMINA GRIGORE

-20 august, ora 17:00, Trovantland

Patricia Rusu este nutriționista Asociației Imunis, coach în nutriție & wellness, specializată în nutriție regenerativă, iar Cosmina Grigore este președintele Asociației Imunis, supraviețitoare a cancerului de sân de 8 ani, pacient coach, specializată în stil de viață post-diagnostic și creatoarea programelor Imunis pentru pacienți și pentru prevenție.

Structura workshopului:

  • Scurte lecții de gătit rețete în funcție de etapele de tratament
  • Tips & Tricks despre combinarea alimentelor
  • Cum echipăm bucătăria post-diagnostic?
  • Care sunt sursele sănătoase pentru procurarea alimentelor?
  • Care sunt supraalimentele cheie în alimentația post-diagnostic?
  • Care sunt elementele care compun stilul de viață post diagnostic?
  • Sesiune Q & A dedicată pacienților.

Invitate speciale:

  • Medic și fost pacient care va discuta despre reconstrucția mamară
  • Avocat care va aborda subiectul dedicat drepturilor pacienților.

Asociația Imunis asigură 25 de locuri gratuite disponibile pentru pacienții oncologici. Înscrierile se realizează prin e-mail pentrupacienti@asociatiaimunis.ro.

ZIUA 2. DEMONSTRAȚII ANTRENAMENTE DRAGON BOAT, CAIAC ȘI SUP (STAND UP PADDLE)

-21 august, ora 09:00, Yachting Club Tarnița

Pe lacul Tarnița vor avea loc antrenamente și demonstrații de dragon boat, caiac și SUP (stand up paddle) ale echipelor Imunis Dragons și Onco Paddle, coordonate de Marian Baban, vice-campion internațional caiac-canoe.

Imunis Dragons este prima echipă din România formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân. Echipa a fost lansată în 2020 și este acreditată la nivel inernațional de International Breast Cancer Paddlers Commission.

Onco Paddle este un program de antrenamente pe apă special conceput pentru paicienții din România cu toate tipurile de cancer, care doresc să folosească sportul ca parte din traseul lor post – diagnostic. Programul Onco Paddle cuprinde antrenamente de dragon boat, caiac, canoe sau SUP (stand up paddle).

Scopul întâlnirii este de a crea și în județul Cluj o comunitate de paciente care se antrenează și care se pot alătura Imunis Dragons.

Accesul este gratuit, în limita a 50 de locuri disponibile pentru pacienți și aparținători. Înscrierile se realizează prin e-mai pentrupacienti@asociatiaimunis.ro.

Paterenerii Caravanei Imunis sunt: Fundația Superbet, Roche, Bio Market, Saladmaster, Bolloga, Yachting Club Tarnita, Ferma Steluta, PatriciaRusu.ro, Editura Niculescu, Thai, Altrient Romania, Club Sportiv Nauticii Titan, Galeriu & Partners PR, Panda Squad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UNTOLD 2021. A fost dezvăluit programul de la fiecare scenă

Unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa, UNTOLD 2021, și-a dezvăluit programul de la fiecare scenă. Organizatorii au pregătit...

Închide