Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Vrei să ai un eveniment memorabil din punctul de vedere al decorațiunilor?

Mircea Vaida, este un artist stabilit în Cluj-Napoca care se ocupă cu butaforie și diverse sculpturi pe care nu le puteți găsi la magazinele obișnuite. El este persoana la care trebuie apelat în momentul în care doriți ca evenimentul dumneavoastră să fie unul memorabil din punctul de vedere al decorațiunilor.

Cum a început totul?

,,Totul a început de foarte devreme, liceul și facultatea le-am făcut la București, de aici a început să derive latura asta, inițial făceam sculptură pentru mine, lucrări de genul expuse în galerii. Neavând prea multă experiență în acest domeniu, a fost greu să mă expun și să vând, atunci am hotărânt să mă apuc butaforie.

În 2011, am început efectiv să pun bazele, mi-am făcut o firmă și am lucrat împreună cu doi colegi aproximativ 2 ani, iar mai apoi am continuat singur cu proiectele. La sfârșitul facultății, am lucrat aproximativ 3 ani la MediaPro (actualmente Studiourile Buftea), făceam decoruri pentru filme, a fost o experiență care chiar m-a făcut să iubesc această meserie”

Cine poate apela la asemenea servicii?

Clienții lui Mircea sunt în general, firmele și oamenii obișnuiți care au nevoie de asemenea servicii pentru diferite ocazii, publicitare, petreceri tematice pentru personalul dintr-o firmă, evenimente culturale, festivaluri, evenimente private, schimbarea imaginii de firme, localuri, spații de joacă.

Totodată, se pot realiza și stucaturi, proiecte realizate pentru fațadele clădirilor, al caselor persoanale dar și decorațiunile de interior, pe scurt, Mircea ne-a relatat că lumea apelează la el, în momentul în care vor ceva mai special decât decorațiunile obișnuite care pot fi găsite în magazinele obișnuite.

La nevoie, Mircea lucrează împreună cu alți colegi din domeniul în cazul în care clienții vor să realizeze un proiect de mari dimensiuni din domeniu, deci calitatea lucrărilor este una garantată.

Majoritatea clienților însă vor decorațiuni pentru evenimente tematice, iar în acest caz, tot Mircea este cel care vă poate salva de la o mulțime de bătăi de cap.

,,Acum mai nou mi-am propus să dau și sculpturi în închiriere, pentru persoanele care vor să organizeze evenimente private, nunți, petreceri private, sau alte evenimente, persoana vine, închiriază sculpturile pentru eveniment, le aduce înapoi sau mergem noi după sculpturi și cam asta e procesul”

Cum a afectat pandemia de Covid-19 acest domeniu? 

,,Pe perioada pandemiei a fost puțin ciudat, deoarece nu au mai fost evenimente, deci nu au fost nici cereri. Am avut noroc că am făcut decoruri pentru case, clădiri, așa am reușit să mă mențin pe piață în această perioadă, însă de când a început vara, pot spune că încet încet se revine la ritmul normal”, ne-a relatat sculptorul.

Care a fost cea mai provocatoare lucrare?

,,O lucrare pe care o țin minte că a fost mai provocatoare, a fost o peșteră pe care a trebuit să o fac deasupra unei piscine, undeva în Arad a trebuit să o implementez, în urmă cu mai mulți ani. Era o piscină pe care a trebuit să o acopăr cu o ,,peșteră” și cuprindea și o saună. Am mai făcut pentru UNTOLD, pentru ediția din 2019, am avut de făcut într-o perioadă destul de scurtă niște panouri uriașe și alte decorațiuni”, a povestit Mircea cu mult entuziasm, semn că face aceste proiectu cu mult suflet și pasiune.

,,Totuși, toate proiectele îmi plac deoarece toate proiectele sunt diferite, mereu este ceva nou, stau cu entuziasm și ascult clienții să văd ce idei au”, a mai adăugat el.

Pot apela doar persoanele din județul Cluj, și unde îl puteți găsi pe Mircea?

Mircea lucrează în toată țara, nu doar în județul Cluj, acesta ne-a povestit că a avut comenzi pentru proiecte din Timișoara, Arad, Satu Mare, București și multe alte orașe din țară.

În concluzie, Mircea lucrează încă din anul 2011 având o experiență acumulată de-a lungul anilor pe care o veți putea identifica în lucrările lui. Poate fi contactat pe pagina de facebook CreARTor sau pe instagram, sub aceelași nume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
CFR-ul amendat de un primar din județul Bihor pentru că nu au făcut curat

Un primar din județul Bihor, comuna Aștileu, a amendat cu 25 de mii de lei Căile Ferate Române pentru că...

Închide