Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Opera Aperta aduce invitați de pe marile scene ale Europei, la Cluj-Napoca

Cea de a 6-a ediție a festivalului Opera Aperta debutează, mâine, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, cu „Traviata” un spectacol ce aduce în fața publicului artiști invitați de pe marile scene europene.

Sub conducerea dirijorului Vladimir Lungu, ariile celebre din „Traviata” vor fi interpretate de soliști aclamați pe marile scene europene, sopranele Mirella Bunoaica și Paula Iancic și bas baritonul Zoltan Nagy. Direct de pe scena Operei de Stat din Izmir, dirijorul invitat special Vladimir Lungu vine, la Opera Aperta, pentru o La Traviata originală, reinterpretată de Opera Națională Română în colaborare cu o echipă de creație franceză și plasată la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial. Numit „Dirijorul anului”, în 2013, la Turcia Lions Club Opera Awards, și aclamat pe mari scene europene, Vladimir Lungu va dirija orchestra Operei în pasionalul discurs muzical verdian două seri la rând, în 6 și 7 august.

O prezență rară pe scenele din România, bas-baritonul Zoltan Nagy revine acasă pentru reprezentația Traviata de vineri, 6 august. Fin interpret liric și actor versatil, Zoltan Nagy este, în acest moment, unul dintre cei mai apreciați artiști români de operă la nivel
european. Imediat după absolvire, Zoltan Nagy a fost cel mai tânăr solist al Wiener Staatsoper, cariera sa urmând o traiectorie permanent ascendentă, care l-a făcut remarcat și la Theater an der Wien, Opéra de Nice, Opera Bilbao, Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Staatsoper Hamburg și Oper Lepizig.

Alături de el va fi, vineri seara, soprana Mirella Bunoaica ce va interpreta, pentru prima dată pe scena operei clujene, rolul Violettei Valery, după ce a cucerit cu același personaj publicul Operei Angers Nantes și pe cel din Savonlinna, Finlanda, sub bagheta celebrului dirijor Lawrence Foster.

Aceeași Traviata, dar într-o nouă viziune interpretativă, va avea loc sâmbătă, 7 august, când rolul Violettei este preluat de soprana Paula Iancic, a cărei muzicalitate și grație conferă rolului o tonalitate aparte. Absolventă a Conservatorului clujean, soprana a evoluat în spectacole de operă alături de mari personalități internaționale, iar, în ultimii ani, a adăugat repertoriului său noi roluri importante, unul dintre acestea fiind tocmai Violetta Valery din La Traviata.

Traviata este rezultatul colaborării Operei Naționale Române cu regizoarea Nadine Duffaut, scenografa Emmanuelle Favre și designerul de costume Gérard Audier, care au “semnat” numeroase spectacole jucate pe scene importante din Franța, Rusia, Finlanda, Ungaria sau SUA.

Accesul în sala de este condiționată doar de purtarea măștii de protecție pe toată durata spectacolului. Biletele pot fi achiziționate online, accesând LINKUL, precum și din Agenția de bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-13.00, respectiv 14.00-18.00.

Cea de a VI-a ediție a Opera Aperta este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Asociației „Opera 2 You”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Persoane depistate de jandarmii clujeni purtând droguri la Electric Castle

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acționat cu  ocazia desfăşurării festivalului Electric Castle au constatat un...

Închide