Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Persoane depistate de jandarmii clujeni purtând droguri la Electric Castle

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acționat cu  ocazia desfăşurării festivalului Electric Castle au constatat un număr de 8 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia.

Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 9 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Pe linie contravențională, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 10 permise de conducere.

Printre participanți s-au aflat și premierul Florin Cîțu și primarul Emil Boc.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență.

Astfel, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 28 de persoane, nu au fost transportate persoane la unitățile spitalicești.

Activitățile pentru asigurarea ordinii publice și de control, cât şi cele pentru prevenirea situațiilor de urgență vor continua și în zilele următoare, astfel încât participanții să fie în siguranță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
AUR a câștigat, noile cărți de identitate electronice vor fi modificare

Noile cărți de identitate electronice vor fi modificate, directorul de la Evidența Populației, chestorul Cătătlin-Aurel Giulescu, a explicat la Digi24...

Închide