Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Salvamontist clujean găsit decedat în Lacul Beliș. Și-a dedicat viața naturii

Trupul neînsuflețit al salvamontisului voluntar Aurelian Chira, a fost găsit luni dimineață în lacul Beliș-Fântânele. Autoritățile nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat.

,,În cursul dimineții, în jurul orei 10.40, a fost efectuat un apel către polițiști, fiind semnalat cadavrul unei persoane care se afla în apropierea malului lacului Beliș-Fântânele.

A fost stabilită identitatea unui bărbat în vârstă de 53 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. Pentru localizarea acestuia, începând din data 31 iulie a.c., au fost demarcate acțiuni de căutare, atât pe uscat cât și pe apă, de către efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, jandarmi montani și scafandri civili din cadrul Asociației SPS Cluj.

Verificările continua în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit decesul acestuia, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpa.

Este vorba de Aurelian Chira, unul dintre primii voluntari ai „reînființatului” Salvamont Cluj, după cum spun salvamontiștii clujeni”, transmitea IPJ Cluj în cursul zilei de luni.

,,In memoriam Aurelian Chira

A fost unul dintre primii voluntari ai reînființatului Salvamont Cluj de la finele anilor 90 și, cu singuranță, salvamontistul care a slujit cei mai mulți ani în baza Beliș. Aurelian Chira, cunoscut de toată suflarea muntelui drept Rică, a fost, timp de aproape două decenii, voluntarul care s-a identificat cu Belișul. Alpinist și speolg, un salvator montan desăvârșit, Rică ne-a părăsit la 53 de ani. Adio, prieten drag!”, a transmis Salvamont-Salvaspeo Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident pe Calea Turzii, 3 persoane au ajuns la spital

Un accident rutier a avut loc astăzi pe Calea Turzii, aproape de Ramada Hotel, în urma accidentului, 3 persoane au...

Închide