Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Ivan Patzaichin comemorat la Lacul Gheorgheni. Emil Boc a fost prezent

Cluj-Napoca: Sportul pentru toți – lecții de caiac pentru persoane cu dizabilități și tineri instituționalizați pe lacul Gheorgheni, primarul Emil Boc, în cadrul acestui eveniment a fost comemorat și marele sportiv Ivan Patzaichin.
Un proiect inedit se desfășoară în această perioadă pe lacul Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca. Pe principiul „nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat” zeci de tineri cu condiții sociale, deficiențe de vedere sau dizabilități locomotorii sunt introduși de instructorii profesioniști ai Asociației Caiac Smile în tainele caiacului și altor sporturi.
Cu această ocazie, am transmis un mesaj de susținere pentru acești tineri, care demonstrează că prin sport, orice barieră socială poate fi înlăturată.
Primăria Cluj-Napoca sprijină proiectele menite să crească nivelul accesibilității în oraș persoanelor de toate vârstele, în domenii precum: cultură, sport, transport și acces la servicii publice.
În cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” tinerii au oportunitatea de a practica patru sporturi săptămânal:
– caiac (în fiecare zi de luni, între orele 11:00 și 15:00, pe Lacul Gheorgheni, din Iulius Parc),
– baschet (în fiecare zi de miercuri, între orele 9:00 și 11:00, la Baza Sportivă Gheorgheni, în parteneriat cu Fundația Special Olympics România),
– tenis de masă în parteneriat cu Clubul Sportiv Lamont,
– tenis de câmp (în fiecare zi de sâmbăta, între orele 12:00 și 14:00, la Winners
Sports Club).

Proiectul este desfășurat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului local Cluj-Napoca în parteneriat cu DGASPC și RADP Cluj-Napoca.

La eveniment au fost invitați speciali clujeanul Alexandru Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo și Alex Benchea, alpinistul nevăzător care a ajuns pe vârful Elbrus, cel mai înalt vârf din Caucaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujean arestat după ce a amenințat că își omoară fost prietenă

Un bărbat în vârstă, din județul Cluj, comuna Cămărașu, a făcut un live pe Facebook, în luna august în care...

Închide