Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

Rafila: Untoldul și Boc sunt responsabili de carantinarea Clujului

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a declarat la un post de televiziune faptul că primarul Emil Boc este responsabil pentru dezastrul care bântuie la ,,porțile Clujului” adică carantinarea municipiului din cauza UNTOLD-ului.

Medicul consideră că desfășurarea festivalului Untold, într-un moment în care România este din ce în ce mai vulnerabilă în fața valului 4 de Covid-19, este o fatalitate.
Rafila este de părere că organizarea festivalului a fost un paș greșit astfel că municipiul Cluj-Napoca va plăti scump pentru această greșeală. Chiar dacă toate persoanele care au participat

Rafila a mai atras atenția asupra faptului că s-au aprobat festivaluri cu zeci de mii de participanți, însă mulți elevi au fost trimiși acasă să urmeze cursuri online.

„Eu am mai spus: putem fi populari sau impopulari. Cred că prioritatea trebuie să fie funcţionarea şcolilor faţă în faţă, dacă nu vrem să nenorocim această generaţie de copii de tot. Chestiunea asta, că e 6, că e nu ştiu ce (n.r. – incidenţa de la care s-a decis să se facă trecerea la online)… vreau să vă zic un lucru, că domnul Boc este extrem de popular la Cluj. Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va ‘beneficia’ de primul mare oraş din România în carantină – acesta va fi Cluj-Napoca”, a spus, marţi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, profesorul Alexandru Rafila.

Nu este corect ca nunțile și evenimentele private să fie interzise, însă marile festivale să aibă undă verde.

Medicul a mai precizat că cei de la guvernare au o abordare absurdă în ceea ce privește aplicarea restricțiilor, întrucât limitează numărul persoanelor ce pot lua parte la nunți, însă festivalurile, care adună mult mai mulți participanți, au undă verde din partea autorităților.

„Lucrul acesta se va întâmpla, din păcate, şi trebuie să existe o asumare de responsabilitate. Nu pot să cred că oamenii din această ţară sunt toţi spectatori şi toată lumea aprobă orice fel de chestiune care se întâmplă.  (…) Eu înţeleg că la evenimentele unde participă sute de persoane pot fi zone unde se transmite boala. Am un festival care face cât o mie de nunţi şi cu acela nu am niciun fel de problemă, şi atunci ne referim la evenimentele care au 100-500 de persoane… E o deturnare permanentă a atenţiei. Sincer nu înţeleg, nu am văzut aşa ceva niciodată. Aşa o lipsă de coerenţă, de seriozitate şi de asumare”, a mai spus Alexandru Rafila în timpul emisiunii.

Andrei Baciu a comentat în cadrul unei emisiuni de la B1 pe tema nepurtării măștii la UNTOLD, acesta a spus că exista o procedură riguroasă pentru a diminua șansele de răspândire al virusului Covid-19.

„A fost creat un set întreg de reguli pentru astfel de evenimente. Dimensiunea culturala face parte din viața noastră. Au fost create toate regulile, așa încât orice fel de transmitere posibilă să fie redusă la minim”

„Sunt cele două aspecte ale responsabilității colective, instituționale și individuale despre care tot vorbim. Sunt chestiuni pe care nu le poți îmbunătăți peste noapte. Aici e o chestie care are rădăcini în straturi mai profunde ale societății”, a mai afirmat Andrei Baciu.

SURSĂ: Romania TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Columbian și gălățean, au mers la furt de telefoane la UNTOLD

La data de 11 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut pentru 24...

Închide