Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTO, dezbatere CIIC pe tema ,,reamenajare Piața Mărăști”

Piața Mărăști va fi modernizată, iar mâine 12 octombrie 2021, începând cu ora 17:00, va avea loc o nouă dezbatere CIIC, cu tema ,,reamenajare Piața Mărăști”, dezbaterea va avea loc online, pe ZOOM, persoanele care doresc, pot urmări dezbaterea online pe pagina CIIC.
Conceptul de amenajare propus pentru zona Pieței Mărăști face parte din programul de investiții “Cluj-Napoca – Oraș pentru pietoni”, implementat deja cu succes în mai multe zone din oraș, cel mai cunoscut exemplu fiind cel al străzii Molnar Piuariu.
Studiul realizat pentru Piața Mărăști propune revitalizarea spațiului urban cu accent pe îmbunătățirea locuirii.
Planul Urbanistic Zonal propune plantarea de arbori, amenajarea de ample spații pietonale de calitate, realizarea unor parking-uri subterane, soluții de mobilitate sustenabilă și va însemna un plan ambițios de regenerare urbană pentru cartierul Mărăști.
Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, prin programele aferente perioadei 2021-2027.

Cum poți participa la dezbatere?

Pentru înscrierea la cuvânt, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii de Facebook CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.
Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Aceasta este ideea centrală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane. Prin #CIIC dorim să încurajăm participarea, implicarea cetățenilor în ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului și să utilizăm cât mai bine resursele creative ale comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Pivariu, mesaj către floreșteni: Incidența COVID-19, a trecut de 11 la mie!

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a transmis un mesaj prin care cere ajutorul populației să reducă rata de infectare din...

Închide