Ultima actualizare: 22.9.2022
Locale

FOTO. Strada Constanța din Cluj-Napoca adusă la viață prin picturi murale

Pereții de pe strada Constanța din municipiul Cluj-Napoca au fost transformați și aduși la viață prin picturi murale. Prin aceste picturi se aniversează 30 de ani de înfrățire între municipiul Cluj-Napoca și orașul francez Nantes.

,,Arta unește oamenii și Europa. Artă pe străzile Clujului: Pictură murală pentru aniversarea a 30 ani de înfrățire între Cluj-Napoca și orașul francez Nantes
Astăzi am luat parte alături de Joseph Giustiniani, Atașat de cooperare descentralizată la Ambasada Franţei și Director adjunct al Institutului Francez din România, la finalizarea proiectului artistic comun „Apropiați. Spargem zidurile”.
Peretele de pe strada Constanța a fost transformat într-o pictură murală prin artă stradală. Lucrarea imaginată de Studio Katra ia forma unui acordeon colorat desfășurat pe cei 40 de metri ai peretelui și celebrează diversitatea celor două culturi, franceză și română.
Mesajul proiectului dorește să sublinieze colaborarea și solidaritatea artistică prin care pot fi consolidate relațiile și valorile comune ce unesc cele două orașe. Numeroasele treceri dintre elementele picturii fac referire la noțiunile de pasaj, de retransmitere și întâlnire, iar elementele naturale, precum albina sau ursul amintesc de importanța biodiversității, în timp ce trunchiul de copac retezat este o referință la exploatarea excesivă a pădurilor.
Proiectul comun „Apropiați. Spargem zidurile” reunește artiști din Nantes și din Cluj-Napoca care la sfârșitul lunii iulie au realizat la Nantes un mural de mari dimensiuni, inspirat de Coloana Infinitului a sculptorului român Constantin Brâncuși.
Proiectul este realizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de înfrățire cu orașul Nantes din Franța și a 30 de ani de existență a Institutului Francez la Cluj-Napoca prin colaborarea dintre Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Institut français de Cluj, Primăria Nantes, Asociația Launloc (KERO ZEN și Ocu), Studio Katra (Antoine Gripay și Camille Pansard)”, a transmis primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Peste 6 milioane de români vaccinați cu schema completă anunță CNCAV

România a depășit marți pragul de 6 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, a anunțat CNCAV, potrivit Digi24.ro. Peste 150.000...

Închide