Ultima actualizare: 3.4.2024
Sănătate

România renunță la vaccinurile anti-Covid din partea Astra-Zeneca

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, faptul că România va renunța la dozele de vaccin anti-Covid produse de Astra Zeneca.

“În unanimitate s-a luat decizia la nivelul CNCAV să propunem Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022, având în vedere că este un număr foarte mare de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin. Flacoanele sunt multi-doză, cu 10 doze, iar procentul de doze sacrificate este foarte mare. Din punct de vedere cost-eficiență a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătății”, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

În prezent, la nivel naţional nu sunt doze disponibile de la compania AstraZeneca, România urmând a recepţiona o tranşă cu care să finalizeze schema de vaccinare a celor care au făcut o primă doză, a menţionat medicul.   Potrivit raportărilor CNCAV, în foarte multe zile nu s-a vaccnat nicio persoană cu serul AstraZeneca.

Până acum, 852.031 persoane au fost vaccinate cu acest ser de la debutul campaniei de vaccinare.

SURSĂ: Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
Numărul persoanelor infectate cu Covid în județul Cluj este în scădere

Astăzi, 20 noiembrie, rata de incidență din județul Cluj a ajuns la 5,12 la mia de locuitori. Potrivit Prefecturii județului...

Închide