Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Femeie de 65 de ani în moarte clinică, a salvat viața unui clujean!

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI.

În cursul zilei de duminică, 12 decembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, a fost realizată o prelevare de organe de la o pacientă în vârstă de 65 de ani, internată la ATI.

„Duminică după-amiază, 12 decembrie 2021, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI. Transplanturile organelor prelevate de la Târgu Mureş au fost realizate în noaptea de duminică spre luni, 12 spre 13 decembrie 2021. Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV-2, aducând o nouă şansă la viaţă altor persoane. Prelevarea de organe realizată în cursul acestei zile este a şaptea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

SURSĂ: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Servicii stomatologice gratuite pentru clujenii cu venituri reduse

În municipiul Cluj-Napoca, persoanele cu venituri reduse vor beneficia de servicii stomatologice gratuite, transmite primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Începând...

Închide