Ultima actualizare: 17.11.2022
Locale

Servicii stomatologice gratuite pentru clujenii cu venituri reduse

În municipiul Cluj-Napoca, persoanele cu venituri reduse vor beneficia de servicii stomatologice gratuite, transmite primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
Începând cu luna septembrie a acestui an a fost reluat programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”. Programul este unul important pentru comunitatea clujeană deoarece este implementat prin implicarea mediului academic, a societăţii civile și a ONG-urilor, într-un efort colaborativ. La Cluj-Napoca nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!
Până acum, au fost aprobate peste 500 de cereri pentru accesarea serviciilor stomatologice din program. Suma alocată pentru anul 2021 este de 200.000 lei. Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, oferă aceste servicii stomatologice pentru persoanele și familiile cu condiții sociale, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.
Condiții de eligibilitate: Beneficiarii programului trebuie să aibă domiciliul în Cluj-Napoca și să se încadreze în una dintre următoarele categorii sociale:
– pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;
– persoane cu dizabilități, încadrate în grad de handicap grav și accentuat;
– șomeri care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomeri neindemnizați, aflați în evidențele AJOFM Cluj;
– persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, care beneficiază de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei, servicii ale Cantinei de Ajutor Social și Pensiune, în condițiile legii.
Informații despre modul în care se pot depune aceste dosare: www.dasmclujnapoca.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident rutier în Cluj-Napoca, o femeie transportată la spital

Un accident rutier a avut loc astăzi în municipiul Cluj-Napoca, în urma acestuia, o femeie de aproximativ 60 de ani,...

Închide