Ultima actualizare: Thursday at 10:32
Locale

VIDEO. Tânăr de 16 ani, agresat de Poliția Locală în centrul Clujului

Un skater de doar 16 ani, a fost agresat fizic de oamenii legii pe pietonala de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, pe motiv că distruge monumentul Memorandiștilor cu skate-ul și ,,decorațiile” stradale din jur.

Toată întâmplarea a avut loc astăzi 10 decembrie, în jurul orei 17:00 , pe Bulevardul Eroilor. Tânărul nu era singur ci cu prietenii acestuia care au scos imediat telefoanele pentru a înregistra întreaga scenă.

Joi, pe la 15.00 m-a sunat și mi-a spus că un polițist i-a comunicat să nu se mai dea cu skate -ul pe Bulevardul Eroilor, în zona monumentului Memorandiștilor. I-am spus că se poate da pentru că e domeniul public. El practică skate -ul de stradă, care se poate exersa numai pe stradă. 

După 2 ceasuri mă sună că îl agresează un polițist. În timp ce discuta cu mine la telefon i-a dat datele. Am auzit asta. Polițistul nu a vrut să vorbească cu mine și telefonul s-a închis brusc. Fiul meu striga că îl târăsc la secția din cadrul Primăriei, de pe Eroilor”, ne-a relatat Rareș Simedrea, tatăl lui Luca, tânărul agresat, potrivit Știri de Cluj.

Băiatul a fost luat pe sus de polițistul local și dus la secție

Acesta spune că polițistul local a trecut cu fiul lui, care era deja imobilizat, prin trafic, printre mașini. ”A trecut printre mașini, în timp ce pe stradă circulau șoferii. I-au pus viața în pericol, într-un exagerat exces de zel. L-au strâns de gât. L-a strâns de degete. L-au pus ținut de gât și l-au imobilizat pe bordul mașinii, ca în filmele americane, pentru că se dea cu skate -ul.

În procesul verbal de amendă scrie o aberație, că ”Utiliza, în zona monumentelor, o placă și exista pericolul deteriorării monumentului și a mobilierului urban”. Au spus că tot ce iese în afara pistei ciclabile este amendat”, a mai relatat tatăl.

Adolescentul este acuzat că ar fi deteriorat monumentul, deși în amendă scrie că exista pericolul

Tatăl imediat s-a dus la secția de poliție pentru a-i lua apărarea fiului agresat însă nu a fost lăsat, fiind înconjurat de mai mulți agenți ai poliției.

Au venit 8 polițiști locali și m-au înconjurat, amenințător. Nu voiam să fac nimic, chiar dacă fierbeam de nervi. Mi-au zis că îi fac și dosar penal fiului meu pe Legea 61, punctul 14, articolul 2, care prevede că ”scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunțurilor și afișelor legal expuse în locuri anume destinate”. Dar Luca nu a deteriorat nimic!!!

Vom face plângere penală și vom contesta amenda aplicată. Fiul meu a fost agresat și sechestrat. Poliția locală nu are dreptul să te rețină”, a mai spus Rareș Simedrea, potrivit sursei citate mai sus.

SURSĂ: ȘtirideCluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Noi reguli pentru românii care vor să se întoarcă în țară

Au intrat în vigoare noile reguli pentru românii care vin în țară, pentru sărbători, titrează Digi24. Persoanele nevaccinate vor intra în...

Închide