Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Primul ,,unicorn” din IT din România este o firmă din Cluj

Primul ,,unicorn” în lei din IT, de la Bursa de la București este compania de software clujeană Arobs Transilvania reușind să atingă pragul de 1 miliard de lei capitalizare pentru prima oară, astăzi 7 ianuarie. 

Astfel că doar într-o lună, clujeanul Voicu Oprean, a reușit să își crească investiția în firmă cu 20 de milioane de euro, pe lângă cei 130 de milioane deja investiți.

În urma ședinței de tranzacționare de vineri, 7 ianuarie 2022, compania de IT Arobs Transilvania, a reușit să spargă pragul de un miliard de lei capitalizare, potrivit datelor publicate de Ziarul Financiar. Astfel că firma deținută majoritar de clujeanul Voicu, obține statutul de unicorn în lei.

 

La ora redactării ştirii, de către Ziarul Financiar, acţiunile AROBS se tranzacţionau la 2,2 lei, plus 5,8% faţă de şedinţa precedentă, echivalentul unei valori de piaţă de puţin peste 1 mld. lei. Este pentru prima oară de la listarea din 6 decembrie 2021 când Arobs atinge această valoare. Spre comparaţie prima şedinţă de tranzacţionare a fost încheiată la 884 mil. lei.

Aşadar de la listare încoace evaluarea AROBS a urcat cu 116 mil. lei, adică 13%. În prima săptămână din 2022 acţiunile AROBS au urcat cu 10% pe tranzacţii de circa 3,5 mil. lei.

Cine este Voicu Oprean?

Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, cu o licenţă în Automatizări Calculatoare, precum şi un Masterat în Administrarea Afacerilor absolvit la Universitatea Babeş Bolyai,  Voicu Oprean, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO, este acţionarul majoritar la Arobs Software, companie pe care a înfiinţat-o în anul 1998 şi la care astăzi are un pachet de 63,3%.

Voicu Oprean a absolvit şi un EMBA de la Wu Wien, în 2008, precum şi cursurile London Executive Business School în 2018 şi President’s Program in Leadership YPO la Harvard Business School în 2021.

Compania are ca obiect de activitate dezvoltarea de software la comandă cu expertiză înaltă în automotive, IoT, travel & hospitality, life sciences, enterprise solutions, FinTech, dar şi crearea de soluţii şi produse software – pentru care AROBS deţine proprietatea intelectuală – pentru management de flotă şi monitorizare GPS, optimizarea afacerilor (SFA, WMS, CRM, plăţi mobile contactless şi altele), managementul resurselor umane şi payroll, channel management pentru industria hotelieră şi multe altele.

SURSĂ: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Hoț în arest la domiciliu, prins la furat din mașinile din Mănăștur

La data de 6 ianuarie a.c., polițiștii municipiului Cluj-Napoca, Secția 4 Poliție au reținut pentru 24 de ore, patru bărbați...

Închide