Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Curtea Constituțională ar putea anula obligativitatea purtării măștii în aer liber

Potrivit judecătorilor Curții Constituționale, Guvernul nu a parcurs toate procedurile legale pentru a pune în legalitate măsura prin care purtarea măștii să devină obligatorie, potrivit Digi24. Astfel că, amenzile primite din octombrie 2020 și până acum, ar putea fi anulate.

Judecătorii CCR au luat această decizie cu unanimitate de voturi. Este vorba despre un articol cuprins în legea care reglementează impunerea restricțiilor pe durata pandemiei, în baza căreia se reglementează inclusiv purtarea măștii de protecție.

Articolul spune că, pe durata stării de alertă, se poate institui obligativitatea purtării măștii prin ordin al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne. Articolul a fost declarat neconstituțional, pentru că Guvernul nu a primit un aviz de la Consiliului Legislativ.

Aceasta înseamnă că, după ce decizia Curții Constituționale este publicată în Monitorul Oficial, Guvernul poate da o nouă ordonanță, cu respectarea tuturor pașilor procedurali, pentru a reimpune obligativitatea măștii.

În urma deciziei CCR, amenzile date pentru nepurtarea măștii ar putea fi anulate prin decizii judecătorești, dacă nu au fost plătite, potrivit informațiilor Digi24.

Decizia CCR va avea efecte după ce va fi motivată de judecători și publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Copil de doar 13 ani, s-a spânzurat după ce s-a certat cu părinții

Tragedie în județul Maramureș, un copil de doar 13 ani s-a spânzurat cu cordonul de la halatul de baie în...

Închide