Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Parcări moderne pentru biciclete în Cluj-Napoca

Parcări moderne pentru biciclete în Cluj-Napoca. Un număr de 96 de locuri moderne pentru biciclete in parkingurile Primaverii si Baisoara, printr-un proiect realizat prin procesul de bugetare participativaă, a anunţat primarul Emil Boc.

“Direcția Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește mobilitatea este una clară: promovarea și încurajarea utilizării în oraș a oricărui mijloc de transport nepoluant. Urmărim creșterea calității spațiului public pentru cei care aleg alternative la transportul cu mașina personală, pentru bicicliști și pietoni”, a transmis primarul pe Facebook.

În urma procesului de Bugetare participativa a fost implementat proiectul „Parcări de biciclete sigure”, constând în construirea unor structuri pentru biciclete care să permită parcarea lor într-un loc amenajat la standarde moderne și supravegheat. Inițiativa propusă și selectată de cetățeni prin procesul de bugetare participativă s-a materializat într-un proiect pilot ce include două astfel de parcări speciale pentru biciclete, în parkingurile Primăverii și Băișoara.

Am verificat astăzi parcarea din cartierul Mănăștur, unde am testat noul sistem pentru biciclete, care este unul simplu: cetățeanul are acces în adăpost pe bază de cartelă sau cod; rastelurile mobile pentru biciclete sunt acționate manual, cu minim de efort. Pentru siguranță, adăpostul este supravegheat video.

Cererile pentru locurile de parcare pentru biciclete vor fi depuse și repartizate după recepția finală a rastelurilor pentru biciclete și aprobarea în Consiliul Local a Regulamentului de atribuire (lunile mai-iunie 2020)”, precizează edilul.

Proiectul pilot a fost realizat de către Sky Park Systems S.R.L.. Valoarea investiției este de 190.400 lei cu TVA.

În continuare, proiectele noi ale municipalității vor avea implicit facilități și locuri de parcare pentru biciclete. Spre exemplu, parkingurile în curs de realizare Primăverii nr. 8, Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9 au prevăzute astfel de amenajări moderne pentru parcarea bicicletelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Restaurant deschis în centrul Clujului, în plină pandemie. Dosar penal!

Restaurant deschis în centrul Clujului, în plină pandemie. Un restaurant de pe str. Napoca a servit astăzi mai mulți clienți,...

Închide