Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Emil Boc nu încurajează mersul pe trotinetă. Nici nu îl poate interzice

Primarul Emil Boc a explicat astăzi că nu încurajează mersul pe trotinetă întrucât este periculos, dar nici nu îl poate interzice atâta timp cât situaţia nu este reglementată legal la nivel naţional.

“Nu încurajez acest tip de transport, până când nu se reglementează legal. Nu pot să-l opresc că n-am mijloacele legale. Până când se reglementează nu încurajez până când nu se reglementează dacă ai nevoie de cască, de la ce vârstă, unde să circuli, în ce condiţii, prin lege. Deşi consider că poate reprezenta o soluţie”, a declarat Boc, la Napoca FM.

Potrivit acestuia, în Bruxelles de exemplu, trotineta se foloseşte ca mijloc de transport pentru ultima parte a unei călătorii, cum ar fi de la o staţie de metrou la destinaţie.

În România legea nu prevede mersul pe trotinetă, dacă poţi circula cu trotineta pe carosabil sau pe trotuar.

“Sunt şi oraşe care au restâns acest lucru. Pentru mine e o modalitate alternativă şi cred că trebuie să o avem în vedere, dar nu cu preţul vieţii. Consider că atâta timp cât nu e reglementat există un risc major”, a explicat Boc.

Amintim că recent un copil aflat pe trotinetă a ajuns pe carosabil şi a fost accidentat.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
PETIŢIE. Opriţi tăierile abuzive din pădurea Hoia – Baciu. Semnează aici!

Mai mulţi clujeni au iniţiat petiţia "Opriţi tăierile abuzive din pădurea Hoia - Baciu". Peste 9.200 de persoane au semnat...

Închide