Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Tehnică militară de ultimă generație din SUA, trimisă la Câmpia Turzii

Drona MQ-9 Reaper, folosită în misiunea de lichidare a celebrului terorist Qasem Soleimani a fost trimisă la Baza de la Câmpia Turzii, alături de multe alte echipamente militare.

Conform unui raport publicat de Flight International, România este se află pe locul 4 la dotarea cu aeronave de luptă, pe flancul estic al NATO. Pe lângă flota aeriană, bazele NATO de pe teritoriul nostru găzduiesc aeronave de ultimă generaţie care execută misiuni de poliţie aeriană, transportatoare blindate Stryker aduse recent de SUA, drone de ultimă generaţie şi elicoptere.

Dronele MQ9 Reaper sau Predators II sunt vehicule pilot extrem de sofisticate. Sunt utilizate pentru lovituri aeriene, direcționare cu ghidare cu laser și, de asemenea, colectarea de informații. Utilizarea obișnuită a acestora vizează loviturile ghidate cu laser și cu o capacitate mare de distrugere a țintelor. Dar la această bază, cel mai probabil, chiar dacă au capabilităţi extinse, sunt folosite pentru culegerea de informaţii, potrivit Antena3.ro.

Bazele NATO din România sunt zone de desfășurare a exerciţiilor de luptă. O evaluare a capacităților NATO în război cu Rusia nu este măsurată în sisteme de apărare, de la echipament la echipament, ci de viteza de escaladare.

Aşadar, atuncând când vorbim despre puterea acestor capabilităţi trebuie să înţelegem că nu se măsoară în această paradigmă. Nu este despre cine are cele mai bune jucării sau echipament şi va câştiga ci tactica, escaladarea, folosirea şi finalul jocului. Dar perspectiva mea asupra acestei întrebări este că diplomaţia este locul unde se va găsi o soluţie”, a declarat Anthony Mele.

SURSĂ: Antena3.o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Organele unui înger de 15 ani decedat la Cluj, a salvat viața a trei copii

Tatiana, o tânără de doar 15 ani din județul Satu Mare a încetat din viață într-un spital din Cluj după...

Închide