Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Organele unui înger de 15 ani decedat la Cluj, a salvat viața a trei copii

Tatiana, o tânără de doar 15 ani din județul Satu Mare a încetat din viață într-un spital din Cluj după ce a fost victima unui accident rutier. Însă părinții micului înger au hotărât să îi doneze organele, astfel că viața a altor 3 copii a fost salvată.

Potrivit colegilor de la PortalSM, tânăra a fost spulberată pe trecerea de pietoni în data de 9 februarie în localitatea Ardud din județul Satu Mare, de către un șofer de doar 18 ani, care a fugit de la locul faptei.

Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme” a transmis Agenția Națională de Transplant.

Operația a fost realizată de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca alături de o echipă de la ATI.

Cu profesionalism şi responsabilitate, alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp), care a încheiat prima şi una din cele mai sensibile etape ale sistemului de transplant.

Organele micului înger a salvat viața a trei copii

,,Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop.
Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, a transmis sursa citată mai sus.

SURSĂ: Agenția Națională de Transplant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Femeia de 77 de ani dispărută de acasă, a fost victima violenței domestice

Femeia de 77 de ani care a fost dată dispărută în cursul serii de ieri, a fost găsită și este...

Închide