Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Se va termina exilul lui Arsenal din Liga Campionilor cu această revizuire?

În acest moment, Arsenal este la conducere în Premier League, având nouă puncte obținute prin trei victorii succesive fiind neînvinsă. Tunarii au de gând să-și mențină această formă și șirul de victorii când vor juca acasă la Fulham pe data de 27 august. Istoria arată că Arsenal are de obicei dificultăți la începutul sezonului, dar acest sezon pare diferit. Tunarii aproape au ratat calificarea în Liga Campionilor în ultima zi a sezonului trecut când au fost înfrânți de Tottenham.

Timp de două sezoane, de când Mikel Arteta a preluat conducerea afacerilor ale clubului din Londra, Arsenal a cheltuit milioane de lire la transferuri căutând să susțină echipa. Antrenorul principal, Arteta, spune că “trebuie să ai încredere în proces”, această mantră se presupune că reprezintă procesul de întoarcere a Arsenal-ului în gloria din Liga Campionilor. Arteta a început prin câștigarea Cupei FA în 2020 și prin câteva meciuri spectaculoase în sezonul 2020/21, pentru care majoritatea au dat vina pe Covid-19 pentru rezultat. Sezonul trecut a fost o luptă grea, ce a împins Arsenal către partea de jos a tabelului, aproape de retrogradare. Sezonul a scos la iveală multe greșeli din vestiar, cu Arteta care s-a certat cu câțiva dintre jucătorii mari, iar aceștia au fost vânduți toți la începutul perioadei de transferuri. Sezonul s-a terminat cu întoarcerea Arsenal-ului în Europa după o lungă perioadă de absență de cinci sezoane, acest rezultat fiind o realizare în ziua de azi. Poți câștiga premii mari vizitând site-ul casino.netbet.ro și jucând jocurile.

Acest sezon a debutat bine până acum, pentru prima data în 18 ani Arsenal a câștigat toate cele trei meciuri de deschidere. În prezent, Arsenal e singura echipă care are o rată de câștig de 100% având trei victorii în trei meciuri.

Factori care au contribuit

Semnări de contracte cu impact

Arsenal a dat totul în ultima etapă de transferuri cu semnarea a două contracte majore de la Manchester City. Arsenal a semnat cu Gabriel Jesus și Oleksandr Zinchenko de la Manchester City și l-a adus înapoi pe William Saliba din Franța. Introducerea și integrarea acestor doi jucători în prima echipă are deja un impact major. Spiritul de echipă a crescut, iar cei doi jucători au o performanță excelentă. Gabriel Jesus a înscris câteva goluri, în timp ce Zinchenko a contribuit foarte mult.

Luare de decizii fără milă

De când Unai Emery a fost înlocuit, Arteta a luat decizii ferme și fără milă ce au schimbat echipa. Acesta a insultat filozofia Arsenal-ului legată de tinerii jucători și a sancționat jucătorii mari cu un comportament neadecvat. Acesta a facilitat eliberarea și vânzarea jucătorilor de renume. Jucători precum Aubameyang, Alexandre Lacazette, Willian, Lucas Torreira, Mesut Ozil, Bernd Leno, Calum Chambers și mulți alții au fost lăsați să plece pentru a crea un echilibru în echipă. În prezent, Arteta mai are doar doi dintre cei unsprezece jucători care au jucat la începutul sezonului din 2020 împotriva Bournemouth.

Această formație actuală este recompensa pentru revizuire?

Experții se întreabă dacă formația actuală este calea care îi va conduce către scopul de a se întoarce în Liga Campionilor. Arteta a îmbunătățit apărarea folosind tactici stricte și disciplină care au ajutat echipa să obțină mai puține goluri decât cele 51 de goluri primite pe sezon, sub conducerea lui Unai Emery.

Atacul beneficiază de valorile aduse de achiziția de 45 de milioane de lire de la City – Gabriel Jesus. Este declarat cel mai bun atacant din 2018. Întrebarea este dacă Arsenal își poate menține această formă și se poate întoarce în Liga Campionilor. Acesta este sezonul definitoriu pentru Arteta, din moment ce are o echipă ideală. Eșecul de a aduce cele mai bune rezultate poate provoca o revoltă a suporterilor. Ca de obicei, să sperăm că șansele sunt în favoarea tunarilor.

Un lucru amuzant

Dacă Arsenal câștigă împotriva lui Fulham, vor stabili un record câștigând. Ar întâlni Fulham la ei acasă pentru a 31-a oară fără să piardă. Acesta este un record al englezilor deținut de Blackburn. Arsenal a mai înscris 73 de goluri și a primit 25 împotriva lui Fulham.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Top 3 modele de cabine de duș la modă

Dacă nu ești un împătimit al băilor lungi, ci preferi dușurile rapide fiind o persoană activă, poți alege un model...

Închide