Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Top 3 modele de cabine de duș la modă

Dacă nu ești un împătimit al băilor lungi, ci preferi dușurile rapide fiind o persoană activă, poți alege un model deosebit și spectaculos de cabină de duș care cu siguranță nu te va dezamăgi. Materialele durabile, designul modern și prețul accesibil te vor convinge că ai ales bine si îți vor satisface toate nevoile.

Cadă sau cabină de duș?

Când ajungi la amenajarea băii, trebuie să te hotărăști ce vei alege – cada sau cabina de duș, iar acest lucru îl poți face ținând cont de mai mulți factori. Stilul de viață, personalitatea ta, aspecte legate de funcționalitate sau mărime a spațiului. Acestea sunt doar câteva dintre motivele care înclină balanța către un duș rapid sau o baie prelungită.

Desigur că le poți avea pe amândouă în aceeași încăpere, dacă spațiul îți permite și îți dorești, însă de cele mai multe ori ești nevoit să optezi pentru una din ele și vrei ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor tale. Varianta mixtă, deja clasică, în care ai dușul încorporat deasupra căzii, poate fi o opțiune utilă pentru cei cu copii, dacă baia nu este generoasă.

 

Tipuri de cabine de duș

În funcție de modul de fabricare, există două mari categorii de cabine de duș: cele făcute la comandă și cele gata de montat. Cabina personalizată în funcție de dorințele fiecăruia, se diferențiază printr-un cost mai mare datorită materialelor prețioase folosite și a modului de realizare. Practic pot avea orice formă sau mărime și totul se face în funcție de dorințele proprietarului. Ai mai jos câteva modele de cabine de duș ce sunt în tendințe ca să alegi ce se potrivește cel mai bine cu stilul tău.

1. Cabina de duș prefabricată

Aceasta are un cost mai redus decât cea facută pe comandă, este ușoară și se instalează rapid, însă este recomandat să fii atent la calcularea dimensiunilor acesteia și la modul în care se va încadra în baia ta.

2. Cabinele cu perete fix de susținere

Acestea pot fi susținute de doi sau trei pereți în funcție de configurația încăperii și a opțiunii fiecăruia. Sunt dispuse de obicei pe colț și pot avea forme pătrate, dreptunghiulare sau semirotunde. Măresc vizual spațiul, sunt ușor de instalat, de curățat și întreținut.

3. Cabinele de duș tip walk-in

Dintre modelele cele mai noi apărute pe piață, acestea vin în diverse designuri și tipuri care se potrivesc oricărui spațiu. Pentru o încăpere de dimensiuni mici, poți alege cabine de duș pătrate, rectangulare sau curbate, iar avantajul este că le găsești într-o varietate de mărimi ce pot fi adaptate fiecărui loc. Cele în formă de diamant cu cinci laturi sau neo-angle reprezintă cel mai interesant și elegant exemplu dintre toate tipurile de cabine de duș walk-in. Aceasta este amplasată pe un colț al băii și reprezintă cu siguranță o opțiune spectaculoasă și modernă.

 

Alege-o pe cea potrivită pentru tine

Spațiul și bugetul sunt principalii factori de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o cabină de duș. Dacă baia este de mici dimensiuni, atunci se vor restrânge automat crieriile de căutare și este bine să îți îndrepți atenția spre cabinele de duș walk-in sau cu forme rotunjite ce se vor integra perfect cu estetica gândită pentru amenajarea băii tale.

În cazul suprafețelor mai mari, cabinele de duș dreptunghiulare sunt o alegere perfectă. Dacă stilul tău este mai excentric, o formă asimetrică va scoate din anonimat orice design, iar extraopțiunile ca hidromasajul sau anumite gadgeturi pot fi luate în calcul când bugetul îți permite.

Ușile culisante sunt recomandate pentru suprafețe limitate, având și o etanșeitate mai mare, iar cele pivotante, ce se deschid spre exterior, se potrivesc băilor spațioase, unde te poți mișca în voie.

Cabina de duș este o opțiune practică, modernă și accesibilă, iar multitudinea de modele disponibile în comerț îți oferă libertatea de a alege ce se potrivește cu locuința și propriul tău stil!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sezonul nu se încheie niciondată la ştrandul termal Tăşnad. Surprize şi bonusuri pentru turişti în septembrie

Dacă suntem în septembrie și toamna bate puternic la ușă nu înseamnă că trebuie să îți iei gândul de la...

Închide