Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Sfaturi pentru gestionarea bugetului și a mizelor la pariuri sportive

Ca orice hobby practicat cu regularitate, pariurile sportive necesită un anumit buget. În România există un număr mare de pasionați, însă mulți dintre aceștia nu urmează o formulă clară în ceea ce privește gestionarea bugetului și a mizelor, motiv pentru care experiența lor este departe de a fi ideală.

Secretul pentru a te putea bucura din plin de această distracție este să nu lași ca emoțiile să treacă de granița sănătoasă a divertismentului. Și cum este evident că, dacă urmărești meciurile pe care ai pariat, vei avea parte de multe trăiri intense, ar fi mai bine să fii în clar cu tot ce ai de făcut înainte ca partida să înceapă.

Totul pornește de la stabilirea unui buget, care în termeni de specialitate este cunoscut sub numele de „bankroll” sau „bancă”. Bugetul trebuie să fie setat în primul rând în funcție de posibilitățile tale. Cu alte cuvinte, nu trebuie să joci niciodată bani pe care nu-ți permiți să-i pierzi.

Dacă unii pariori aleg să înceapă cu un buget consistent și apoi să-l joace până la atingerea unui obiectiv sau până la epuizare, alții preferă să opteze pentru un buget lunar, care să reprezinte un procent de cel mult 10% din veniturile lunare.

Următorul pas este împărțirea băncii, astfel încât bugetul să nu se epuizeze până la următoarea alimentare programată. Desigur, trebuie luate în calcul și diversele oferte promoționale disponibile de la operatorii din online, cum este Gets Bet, care te poate ajuta să-ți rotunjești bugetul. Apoi, următoarea lună poți opta pentru a revendica oferta de la Betano, apoi oferta unui alt operator și tot așa.

Alegerea unei metode de gestionare a mizelor depinde într-o bună măsură de stilul tău de joc. Dacă joci Easy Money, ai putea să împarți banca la 3 sau la 4, în cazul în care acesta este numărul mediu de mâini pe care le joci lunar.

O altă variantă este să joci o miză fixă, care să reprezinte un procent mic din banca inițială: dacă joci un bilet pe zi, poți împărți banca la numărul de zile ale lunii. Astfel, vei avea fonduri suficiente pentru a paria în fiecare zi, chiar dacă vei avea o lună extrem de ghinionistă.

Metoda de a împărți banca în unități este, de asemenea, foarte răspândită. Una dintre abordările cele mai comune este de a împărți banca în 100-200 de unități și de a miza între 1 și 10 unități pe fiecare pariu, în funcție de cota pariului și de încrederea în șansele de reușită ale fiecărui pronostic în parte.

Pariorii ceva mai experimentați tind însă să aplice strategia numită „Criteriul lui Kelly”. Banca se împarte la 100 de unități, iar pariorul mizează un număr de unități, tot de la 1-10, însă valoarea efectivă a mizei este dictată de diferența între cota oferită de agenție și cota estimată de către pariori. Cu alte cuvinte, cu cât este mai valoroasă cotă, cu atât se mizează mai mult. Totuși, majoritatea pariorilor aleg să împartă banca la 400 de unități, pentru a avea o marjă mai mare de libertate, având în vedere că și volatilitatea este destul de mare.

În orice caz, indiferent de metoda de money management aleasă, este esențial să-ți respecți planul și să nu te abați de la el. Seriile negative și ghinioanele te pot împinge să mărești miza și să încerci să joci la recuperare, însă aceasta este cea mai greșită metodă de joc. Acceptă înfrângerile și nu uita să te distrezi. În fond, pariurile sportive sunt făcute pentru divertisment și nu pentru altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Pariuri pe loto sau bilet la loterie? Ce preferă românii

Mult așteptata digitalizare a Loteriei Române, anunțată încă din 2020, întârzie să se producă. Pe site-ul oficial, pasionații de loto...

Închide