Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Pariuri pe loto sau bilet la loterie? Ce preferă românii

Mult așteptata digitalizare a Loteriei Române, anunțată încă din 2020, întârzie să se producă. Pe site-ul oficial, pasionații de loto pot doar să simuleze că joacă online la Loto 6/49. Pentru cine nu înțelege că e doar ceva virtual, apare și un mesaj: „acesta este un simulator de joc online, pentru a participa la jocurile loto favorite vă invităm în agenții”.

Dacă vei căuta loto online păreri, vei găsi multe mesaje prin care împătimiții jocului loto își exprimă dezamăgirea că nu își pot încerca norocul online, pentru că le-ar fi mult mai la îndemână. Pentru ei, există varianta loteriilor internaționale oferite de agențiile de pariuri de pe internet.

Extrageri online din toată lumea

Oferta este foarte bogată. De oriunde te-ai afla, poți miza pe extrageri din Belgia, Canada, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Polonia, Slovacia, Spania, SUA, Ungaria, Singapore, Bosnia-Herțegovina, Elveția, Marea Britanie, Africa de Sud, precum și pe loterii transnaționale.

Deosebirile față de jocul 6/49, care reprezenta singura opțiune pentru români până la dezvoltarea industriei de gambling online, sunt mai multe. În primul rând, extragerile sunt mai frecvente. De exemplu, la Grecia Kino sunt extrageri din cinci în cinci minute. Alte loterii au evenimente din jumătate în jumătate de oră, sau din oră în oră. De asemenea, sunt și jocuri cu numai două extrageri zilnice, sau chiar cu o singură extragere.

În al doilea rând, îți poți alege singur probabilitatea de câștig, pentru că sunt formate foarte diverse: 20 din 80, 20 din 70, 6 din 45, 6 din 42, 5 din 42, 7 din 34, 7 din 36 etc. Probabilitatea este reglată și prin sistemul folosit, cele mai mari șanse de câștig fiind înregistrate la Italian Win for Life, unde sunt extrase 10 numere din 20 și se pot pune 16 numere pe bilet. Probabilitatea ca un număr să iasă la această loterie italiană este de 50%.

La loteriile de pe net nu există „pot”

A treia diferență majoră este reprezentată de prețul unui bilet. La loto online se poate pune un bilet cu doar un leu, în timp ce prețul minim al unui bilet la 6/49 era de 5 lei pentru 6 numere în zilele obișnuite și de 10 lei de sărbători, când „potul” era de milioane de euro. Apropo de marele premiu, la loto online nu te poți îmbogăți cu 5 lei, așa cum se poate întâmpla la loto 6/49 (probabilitatea este de 1 la 14 milioane, dar se poate întâmpla). La loto online, fiecare bilet are o anumită cotă, iar câștigul se calculează înmulțind acea cotă cu miza biletului.

În prezent, cei mai mulți români preferă să își deschidă cont la o agenție de pariuri online de pe internet, pentru a beneficia de avantajele amintite mai sus, dar și de altele, precum posibilitatea de a paria cu doar câteva minute înainte de startul extragerii sau posibilitatea de a juca de acasă sau din orice alt loc, prin intermediu telefon mobil sau al tabletei.

O altă explicație pentru popularitatea loteriilor online constă în posibilitatea de a aplica strategii de pariere, datorită frecvenței extragerilor. Un joc loto care are mai multe extrageri într-o zi este potrivit pentru o strategie bazată pe miză progresivă, precum Martingale sau Fibonacci. De asemenea, posibilitatea de a alege cota de pe bilet permite alegerea unei strategii de tip „Cota 2”.

Totuși, fiind vorba despre jocuri de noroc, nicio strategie nu garantează câștigul, nici la loto 6/49, nici la alte loterii. Cel mai bine este ca biletele să fie plasate strict pentru distracție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ștrandul Tășnad, destinația ideală pentru concediul în familie. Vezi principalele motive pentru care trebuie să ajungi aici

Ștrandul Tășnad, destinația ideală pentru concediul în familie. Planificarea concediilor după apariția unui copil în familie, mai ales în primii lui...

Închide