Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Trafic de persoane şi proxenetism. Fată înşelată cu o falsă relaţie de iubire. Percheziţii ale DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj efectuează şapte percheziţii domiciliare n trei judeţe, într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism.

“La data de 03.04.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Cluj efectuează 7 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Mureş, Bistriţa Năsăud şi Cluj, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, în formă continuată şi proxenetism.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2020, un suspect a recrutat o persoană vătămată simulând o relaţie de iubire, iar până în cursul lunii martie 2024, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla victima, a transportat-o şi adăpostit-o în diferite locaţii de pe teritoriul Germaniei obligând-o la practicarea prostituţiei. Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională au fost însuşite de suspect”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, de asemenea, în perioada 2022 – 2024, un alt suspect a obţinut sume de bani rezultate din exploatarea sexuală a aceleaşi persoane vătămate ca urmare a sprijinului acordat în asigurarea transportului şi a transferului  sumelor de bani obţinute de către victimă.

“Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Mureş şi IJJ Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se menţionează în comunicatul DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Totul despre sex
Care sunt păcănelele de la EGT pe care românii le joacă cel mai des

Amusnet Interactive (fost EGT) este unul dintre furnizorii de jocuri nelipsiți din oferta cazinourilor online licențiate. Românii se pot distra...

Închide