Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Centura metropolitană a Clujului va fi gata până în 2023, proiectul s-a accelerat după schimbarea Guvernului

Centura metropolitană a Clujului va fi gata până la sfârșitul anului 2023, proiectul fiind accelerat după schimbarea Guvernului, a dar asigurări primarul Emil Boc.

Acesta a declarat azi la ședința Consiliului Local Cluj-Napoca, unde s-a aprobat actualizarea unui protocol cu celelalte localități de pe traseul centurii, că noul Guvern a demonstrat un mai mare dinamism în sensul că protocolul actualizat a fost mult mai repede pregătit, mult mai repede transmis, mult mai concret.

”Lucrurile par să meargă mai accelerat decât în perioada anterioară. Nici în perioada anterioară nu au fost blocate lucrurile, nu am simțit blocaje majore, ci mai mult încetinite, au fost întârzieri, acum s-a plecat pe un drum mai accelerat și sper să se continue până la capăt, indiferent de miniștri sau de guverne.

Termenul de 31 decembrie 2023 este ultimul în care putem utiliza banii europeni pentru acest proiect, dacă cei de la Ministerul Transporturilor se vor mobiliza și, după ce va fi pregătită documentația pentru autorizația de construire se va organiza în timp licitația de executare a lucrărilor, șanse există să fie gata lucrarea”, a spus Boc.

S-a reactualizat un protocol

În ședința Consiliului Local Cluj-Napoca a fost aprobată reactualizarea protocolului de colaborare între CNAIR și primăriile localităților pe traseul centurii metropolitane, astfel încât să fie predate avizele necesare autorizației de construcție, iar CNAIR să obțină această autorizație.

”Totul va depinde de Guvernul României, de Ministerul Transporturilor și de CNAIR, acestea fiind instituțiile titulare de contract în raport cu UE. Primăria Cluj-Napoca a preluat, în locul Guvernului atribuția de a obține avizele necesare obținerii autorizației de construire, realizarea licitației pentru executarea lucrărilor fiind în sarcina Ministerului Transporturilor”, a adăugat Emil Boc.

Centura metropolitană va avea o lungime de 38 kilometri și va costa 150 de milioane de euro, bani europeni.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Poţi dona alimente pentru săraci. Locurile din Cluj

Dacă ai prea multă mâncare sau chiar dacă n-ai destulă şi vrei să le dai şi celor care n-au, poţi...

Închide