Ultima actualizare: 23.4.2024
Naţionale

Dezastru la nivel național în secțiile de ATI. Secția de la Cluj este cea mai eficientă

Ziarul Libertatea a prezentat situația din secția de ATI a Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, unde din 44 de pacienți COVID intubați au supraviețuit doar 2. Prefectul județului Cluj a anunțat la rândul lui statisticile privind secția de ATI din Cluj-Napoca.

Conform declarațiilor lui Mircea Abrudean, la Cluj au decedat 116 pacienți intubați din totalul celor 215 ajunși în această fază critică.

Iată care este situația la nivel național:

Libertatea a obținut date de la spitale din București, Timișoara și Arad, iar informațiile sunt cu adevărat șocante. Spitalul COVID Arad are 4,3% rată de supraviețuire de la pacienții intubați mecanic: „Până în prezent au fost tratați 70 de pacienți prin ventilație mecanică invazivă, iar 67 au murit”, a declarat Adrian Wiener, coordonatorul unității medicale arădene, spital cu o secție 27 de paturi ATI pentru sursa menționată.

Rata de supraviețuire este una extrem de mică și la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

„Au fost internați în secția de Terapie Intensivă 212 pacienți. Au fost intubați 149, dar din păcate 140 nu au supraviețuit”, a declarat doctorul Cristian Oancea, managerul spitalului de boli infecțioase timișorean.

SURSĂ: Ziarul LIBERTATEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Toate secțiile ATI vor fi verificate, după incediul de la Piatra-Neamț

Guvernul a decis, în urma ședinței convocate de premier la Palatul Victoria duminică dimineață, că toate secțiile ATI din toate...

Închide