O șansă la o viață normală oferită de Rompetrol pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18-25 de ani care părăsesc sistemul de plasament de stat. Firma înființează 100 de locuri de muncă la nivel național pentru a fi ocupate de astfel de tineri.
Proiectul face parte din strategia de sustenabilitate a Grupului privind reducerea inegalităţilor, oferirea de condiţii de muncă decente şi creşterea economică, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 8 şi 10 ale ONU care vizează incluziunea socială şi şanse egale pentru grupurile vulnerabile, potrivit Adevărul.ro.
„Prin intermediul acestui proiect ne dorim să dăm tinerilor posibilitatea de a deveni membri egali ai societăţii, să le arătăm că pot învăţa şi munci, că li se oferă o şansă. Toţi tinerii vor beneficia de pregătire completă şi de tot sprijinul necesar pentru a deveni membri ai echipei Rompetrol; vor avea venituri constante, asigurări de sănătate şi toate beneficiile pe care le oferă un contract de angajare.” – Gina Cruceru, Director HR, KMG International.
Tinerii care au absolvit liceul, interesați să se angajeze ca lucrători comerciali, bucătari, barista pot aplica trimițând un e-mail la angajari@rompetrol.com pentru a-și exprima interesul. De asemenea, ONG-urile care lucrează cu tinerii din sistemul de stat sau Direcțiile generale locale de asistență socială pot transmite recomandări. În funcție de disponibilitatea locurilor de muncă la nivelul fiecărui județ, candidații vor fi contactați pentru un interviu telefonic.
Lista locurilor de muncă vacante se va actualiza de-a lungul anului AICI.
La nivelul reţelei de distribuţie din România, Rompetrol oferă peste 2600 de locuri de muncă, pentru persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 71 de ani, dintre care 63% sunt femei. Ca parte a strategiei de CSR, KMG International sprijină Organizaţia Umanitara Concordia din Prahova, un ONG care lucrează de peste 30 de ani în comunităţile dezavantajate pentru a ajuta copiii şi tinerii să înceapă o nouă viaţă, oferind educaţie şi formare în case de tip familial, centre de zi şi şcoli, informează sursa citată mai sus.
„Din cauza discriminării, a poziţiei de start nefavorabile şi a prejudecăţilor puternice, acestor tineri care părăsesc sistemul de plasament de stat le este greu să găsească de lucru şi să îşi câştige existenţa. Pandemia de coronavirus care a afectat întreaga lume, a afectat şi grupurile vulnerabile, venind cu riscuri şi mai mari. Rompetrol este acum o şansă pentru ei, de a obţine locuri de muncă, independenţă şi stabilitate, iar abordarea lor corporativă, de mare impact sistemic, este de apreciat.” – Diana Certan, director executiv Organizaţia Umanitară Concordia.