Ultima actualizare: ieri, 12:48
Locale

Europarlamentarul Daniel Buda, membru al Grupului PPE din PE: ’’Premierul Viorica Dăncilă trebuie să își asume rușinea în care a afundat România din cauza respingerii nominalizării Rovanei Plumb în PE!’’

Europarlamentarul Daniel Buda, membru al Grupului PPE din PE, consideră că premierul Viorica Dăncilă trebuie să își asume rușinea în care a afundat România din cauza respingerii nominalizării Rovanei Plumb în PE.

„Încă din luna august a acestui an, i-am solicitat imperios doamnei premier Viorica Dăncilă, să trateze cu maximă responsabilitate numirea comisarului european din partea României. I-am atras atenţia că această nominalizare nu trebuie să reprezinte PSD, ci trebuie să reprezinte România în următorii cinci ani. Tot atunci, i-am solicitat public doamnei Dăncilă să retragă candidatura doamnei Rovana Plumb şi să procedeze de îndată la pregătirea unui candidat serios pentru ocuparea acestui post.

În loc să demareze consultări cu partidele politice parlamentare și cu președintele României, domnul Klaus Iohannis, în vederea desemnării unei persoane care să ocupe postul de comisar european, doamna premier a propus o persoană care nu a întrunit exigenţele de integritate, punând România în situația rușinoasă de a-i fi respinsă candidatura în Comisia Juridică a Parlamentului European.

Îi solicit premierului Dăncilă ca viitoarea propunere de Comisar European care să fie responsabil pe domeniul transporturilor, să fie o persoană rezultată în urma unor negocieri, o persoană profesionistă, integră și care să facă față provocărilor care le impune poziția de Comisar European!” a declarat președintele PNL Cluj, europarlamentarul PPE, Daniel Buda.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
”Marșul pentru climă”. Clujenii au atras atenția asupra riscurilor schimbărilor climatice

Clujenii au atras atenția astăzi asupra riscurilor schimbărilor climatice, cerând în cadrul ”Marșului pentru climă” măsuri de protecție a mediului...

Închide