Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, acuză o fraudă uriașă, de 700.000 de euro, la Ministerul Sănătății, sesizează DNA

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, acuză o fraudă uriașă la Ministerul Sănătății.

”700.000 de euro au fost aruncate pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an. Funcționari din Ministerul Sănătății au decis în mod ILEGAL achiziționarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă 6 luni – 3 ani! Până în luna septembrie au fost livrate deja 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată”, a spus Ungureanu.

Acesta a explicat că Ministerul Sănătății a generat o licitație pentru cumpărarea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, în luna martie a anului 2019, acord cadru pe o durată de 4 ani iar Ministerul Sănătății urma să cumpere în 4 ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze!

”Toate bune și frumoase până aici, numai că, Ministerul Sănătății, a achiziționat un vaccin care nu corespunde cu cerințele din caietul de sarcini! Mai precis, în loc să achiziționeaze un vaccin care să poată fi administrat grupelor de vârstă 6 luni – 64 ani, așa cum este recomandat de OMS și cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sănătății condus de doamna Pintea, a cumpărat un vaccin care se poate administra doar persoanelor de la 3 ani în sus. Această achiziție a fost realizată cu grava încălcare încălcarea legii și cu tăcerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea. Direcția Generală de Asistență Medicală din Ministerul Sănătății este responsabilă direct de această gravă eroare. Această structură din Ministerul Sănătății este condusă de o doamnă care poartă numele de Amalia Șerban, o apropiată a Sorinei Pintea”, a precizat deputatul clujean.

Acuze la adresa Sorinei Pintea

Ungureanu va sesiza aceste fapte penale, cu consecințe deosebit de grave, Direcției Naționale Anticorupție, acesta acuzând-o pe Sorina Pintea că, pe toată perioada mandatului, a fost interesată mai mult de efectuarea unor exerciții de imagine grețoase decât de rezolvarea unor grave probleme din sistemul sanitar.

”Sunt convins că, în scurt timp, vom afla și alte nereguli grave care s-au produs în timpul mandatului doamnei Pintea. Incompetența, indolența și corupția, ucid!”, a încheiat Emanuel Ungureanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Azi a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Tot ce trebuie să știi despre procesul de votare

Alegerile pentru Președintele României se vor desfășoară în data de 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați...

Închide