Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Transparență totală. Vezi pe ce sunt cheltuiți banii locali

USR  a creat o pagină web prin care cetățenii din România pot afla pe ce sunt cheltuiți banii din bugetul primăriilor din localitățile din România. Astfel că, inclusiv clujenii pot afla de ce anumite sectoare sunt mai dezvoltate decât altele.
,,Dacă ți se pare că un oraș sau un județ se dezvoltă mai repede sau mai bine pe un anumit sector atunci 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐢𝐢.
De exemplu, Oradea versus Cluj-Napoca la capitolul infrastructură rutieră, vom observa că în timp ce Oradea a cheltuilt până acum aprox 116mil RON, Clujul a cheltuit anul asta cu 24 de mil mai putin . Iar daca ne uitam la bogăție vom avea iar o surpriză, bugetul de venituri al primăriei Oradea e doar cu 40 mil mai mic decât cel al Clujului.

Oradea a cheltuit cu 400 de milioane mai mult decât Clujul pe spitale.

Dacă continuăm analiza și pe capitolul spitale ( Cluj -Napoca a cheltuit 132 de mil, în timp ce Oradea a cheltuit 527 mil) vom observa că în timp ce noi ne lăudăm că am alocat 2mil RON spitalelor care ne-au cerut ajutorul ( în ultima sedința de Consiliu Local) Oradea a cheltuit cu aproape 400 mil mai mult decât noi anul acesta.

Transparența pe bune înseamnă în primul rând să ai acces la date, noi la 1 an de când am intrat în Consiliu local încă primim datele despre buget sub formă de poze. Ce e mai trist e că așa a fost întotdeauna și asta mă face să mă întreb cum au analizat bugetele consilierii locali până acum? Știu și răspunsul, dar bănuiesc că nu e greu de anticipat, nu cred că au făcut-o”, a transmis consilierul local Adriana Cristian.
Pagina poate fi consultată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident produs pe A3, șoferul a pătruns pe contrasens

Un accident rutier a avut loc astăzi în jurul orei 12:00 la urcarea pe Autostrada A3, în apropierea localității Gilău....

Închide