Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Primăria Cluj-Napoca a decis. Maximum 2.500 de taximetre; 31 electrice

Primăria Cluj-Napoca a decis astăzi că vor fi maximum 2.500 de taximetre în oraş, din care  31 electrice, a anunţat primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.

“Azi am participat la dezbaterea publică cu privire la aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi, a numărului maxim de autorizații pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca”, a transmis Emil Boc.

În urma dezbaterii publice de la Primăria Cluj-Napoca au fost stabilite următoarele propuneri care vor fi înaintate spre aprobare Consiliului Local:

– numărul maxim de autorizații de taxi este de 2500;

– 31 de autorizații de taxi vor fi acordate pentru mașini electrice;

– începând din 2021 toate mașinile care desfășoară activitate de taximetrie vor trebui să fie dotate POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5.

Proiectele de modernizare a străzilor, dar și noile dezvoltări urbanistice ale municipiului trebuie să conțină inclusiv realizarea de stații de încărcare pentru mașini electrice. În prezent, în Cluj-Napoca avem 5 astfel de stații de încărcare în următoarele zone: Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Baza Sportivă Gheorgheni, Sala Polivalentă (parking subteran) și Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Lomb (parking subteran).

Un comentariu

  1. Funar Răspunde

    Nu a facut mare lucru cu eu5 pentru ca nu este diferenta mare intre eu4 si eu5 ca si poluare mai ales ca aceasta hotarare este contra legii taxi. Speram ca poporul nu il va vota pe Boc ca deja innebuneste se crede dunezeu ca si Funar pe atunci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UPDATE. Maşina Poliţiei răsturnată la Cluj. Martor: Sirena nu se auzea prea tare!

Maşina Poliţiei răsturnată la Cluj. Un şofer aflat în coloană pe Dorobanţilor a afirmat că maina poliţiei a trecut pe...

Închide